Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić ni imel pomoči moža, ki bi ob zgrešenem metu ujel žogo

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA v domači dvorani izgubili proti Torontu. Slovenski zvezdnik dosegel le dve trojki v desetih poskusih.
O.G. Anunoby in drugi košarakrji Torornta so ustavili Dallasov nalet s prvim strelcem Teksašanov, a nenatančnim Lukom Dončićem. Dallas je izgubil šele drugič v sezoni. FOTO: Richard Rodriguez/Getty Images Via AFP
O.G. Anunoby in drugi košarakrji Torornta so ustavili Dallasov nalet s prvim strelcem Teksašanov, a nenatančnim Lukom Dončićem. Dallas je izgubil šele drugič v sezoni. FOTO: Richard Rodriguez/Getty Images Via AFP
G. N., STA
9. 11. 2023 | 07:21
9. 11. 2023 | 09:37
2:34

Košarkarji Dallasa so doživeli drugi poraz v ligi NBA. Po Denverju so danes na domačih tleh klonili proti Torontu s 116:127, slovenski košarkarski biser v dresu teksaške ekipe Luka Dončić pa je v dobrih 38 minutah dosegel 31 točk, osem podaj, sedem skokov in štiri ukradene žoge.

Pri Teksašanih, ki so nastopili brez centra Derecka Livelya II, je bil poleg Dončića (iz igre je metal 11:26, od tega za 3 točke 2:10), drugi strelec Kyrie Irving z 22 točkami. Tim Hardaway Jr. je dosegel 17, Derrick Jones Jr. pa 15 točk.

Pri prvakih lige NBA iz leta 2019 je blestel Pascal Siakam, ki je 31 točkam dodal še 12 skokov, medtem ko je OG Anunoby za zmago dodal 26 točk, še 18 pa jih je dosegel najkoristnejši igralec svtovnega prvesntva Dennis Schröder.

Dallas je prevladoval v uvodni četrtini, po vodstvu devetih točk (24:15) pa je Torornto najprej vzpostavil ravnotežje, v končnici prve polovice tekme pa si priigral sedem točk naskoka (62:55). Jeziček na tehtnici se je na kanadsko stran dokončno nagnil sredi tretje četrtine, ko je Toronto povedel s 84:76, in imel tekmo pod nadzorom. Največja prednost je bila 15 točk (119:104).

»Toronto je bil zelo agresiven, prevladoval je pod obročem in imel nadzor nad igro. V prvem polčasu smo izgubili kar 11 žog, kar je odločno preveč. Na naslednjih tekmah bomo morali narediti veliko več, to velja za stroko in igralce,« je po drugem sezonskem porazu razočarano povedal trener Jason Kidd.

Dallas, ki je na dosedanjih tekmah dosegel šest zmag in doživel dva poraza, bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo v domačem American Airlines Centru gostil Los Angeles Clippers (3-4). Kalifornijska zasedba je danes klonila v Brooklynu s 93:100.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine