Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ljubljančani domačo sezono odprli s prvo lovoriko

Košarkarji Cedevite Olimpije so zanesljivo osvojili že dvanajsti slovenski superpokal.
Košarkarji Cedevite Olimpije so se takole veselili superpokala. FOTO: Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije so se takole veselili superpokala. FOTO: Cedevita Olimpija
M.Š., STA
25. 9. 2023 | 21:56
25. 9. 2023 | 21:56
3:01

Košarkarji Cedevite Olimpije so si dvanajstič priigrali slovenski superpokal. V Kranju so s 76:59 (59:49, 41:34, 22:24) premagali igralce domžalskega moštva Kensai Helios.

Uvod v novo sezono na domačih parketih (liga Nova KBM se bo začela v sredo z obračunom Krka – Šentjur in nadaljevala konec tedna) je zasluženo pripadel Cedeviti Olimpiji. Zasedba iz Ljubljane, ki jo vodi italijanski trener Simone Pianigiani, je upravičila vlogo favorita in po slabih nastopih na superpokalu lige ABA vpisala prvo uradno zmago.

Za Ljubljančane je to četrta zaporedna lovorika v tem tekmovanju, hkrati pa sedma zaporedna na domačih parketih. Tako v prejšnji sezoni kot v 2021/22 so osvojili vse tri možne naslove – superpokal, pokal Spar in ligo Nova KBM.

Domžalčani, ki odslej nastopajo z imenom Kensai Helios, so izgubili šesti finale v nizu proti Cedeviti Olimpiji, ki je zadnji poraz v tekmah za lovoriko doživela v polfinalu pokala Spar 2021.

Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpiji sta bila Luka Ščuka, ki je v dobrih 23 minutah na parketu dosegel 21 točk (ob metu iz igre 7:11, trojke 5:9) in Amadou Sow, ki je ob 9 skokih zbral 13 točk. Za Domžale sta največ točk dosegla Miloš Glišić (18, 5 skokov) in Tibor Mirtič (13 točk, 10 skokov).

Ljubljančani bodo ta konec tedna začeli nastope v ligi Aba; prvi tekmec v soboto v Stožicah bo Mega, že naslednji teden pa jih čaka prvi krog v evropskem pokalu v Tel Avivu.

Domžalčani bodo v novi sezoni tekmovali v ligi Nova KBM (29. septembra bodo gostovali na Polzeli) in v drugem kakovostnem razredu regionalnega tekmovanja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine