Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ljubljančane po porazu s Srbi zdaj čakajo še Črnogorci

Cedevita Olimpija dolgo držala korak s Partizanom, v zadnji četrtini povsem odpovedala.
Codi Miller McIntyre in Jaka Blažič. FOTO: Partizan NIS
Codi Miller McIntyre in Jaka Blažič. FOTO: Partizan NIS
F. T.
25. 10. 2020 | 21:00
25. 10. 2020 | 21:53
4:54
Ljubljanski košarkarji so dobili prvo opozorilo, da jim tudi v tej sezoni regionalne lige ne bo tako lahko, kot bi lahko kdo sklepal po njihovih treh zmagah in vodilnem položaju na lestvici. Beograjski Partizan je bil zanje premočan, v ključnih trenutkih pa jih je prizemljil tudi njihov nekdanji soigralec.

Jaka Blažič si lahko lasti naziv daleč najboljšega strelca privlačne tekme v dvorani Ranko Žeravica, ob tem je dobil tudi merjenje moči z donedavnim soigralcem iz zeleno-bele zasedbe. Blažič je namreč natresel črno-belim 24 točk, Codi Miller-McIntyre sedem manj. Slednji je igral tudi osem minut manj (23:31), toda to nemara ni bilo ključno za končni razplet. McIntyre je med drugim zadel trojko prav tedaj, ko je bilo to najmanj zaželjeno ...



Jaka Blažič je zaman natresel domačim 24 točk. FOTO: Partizan NIS
Jaka Blažič je zaman natresel domačim 24 točk. FOTO: Partizan NIS
Bolj bode v oči spodbuden ritem Ljubljančanov na zahtevnem gostovanju in narekovanje ritma v prvih treh četrtinah, torej izhodišče, ki ga gostje nato niso unovčili. Olimpija je v prvi četrtini vodila največ za šest točk (Partizan za štiri), tudi drugo je končala s prednostjo dveh točk, nato pa v resnici vodila tako rekoč celotno tretjo četrtino, ki se je končala s poravnanim izidom na 64:64.

Ta zadnji podatek je dal slutiti, da zasedba trenerja Jurice Golemca popušča, toda navijači stožiške ekipe kljub vsemu niso pričakovali, da bo njen padec tako drastičen in »učinkovit«. Olimpija je še vodila z rezultatom 72:68, nato pa so njeni igralci povsem odpovedali, Srbi so po nizu 16:0 (!) in rezultatu 84:72 tako rekoč že odločili zmagovalca. Gostujoči igralci proti koncu niso sledili niti navodilom Golemca za izdelano akcijo po minuti odmora.


Krka in Primorska doma


V ponedeljek bosta krenila v akcijo še Primorska in Krka, obe v svoji dvorani. »Cibona je v dvorani Leona Štuklja tradicionalno neugoden nasprotnik. Cibona je mešanica mlajših in starejših igralcev. S številnimi sem tudi sam delal. Upam, da bomo nadomestili izostanek našega prvega centra Milovanovića,« si je zaželel Krkin trener Vladimir Anzulović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine