Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Krka že danes na sceno proti Zadru, Cedevita Olimpija jutri v Beogradu

4. kolo lige ABA je slovenskima košarkarskima moštvoma namenilo tekmeca z vrha in dna.
Košarkarji Krke pričakujejo drugo zmago v regionalnem prvenstvu. FOTO: ABA
Košarkarji Krke pričakujejo drugo zmago v regionalnem prvenstvu. FOTO: ABA
15. 10. 2021 | 05:00
15. 10. 2021 | 21:21
2:23

V 4. kolu lige ABA bodo ljubitelji košarke priča velikemu derbiju v Beogradu med branilko naslova Crveno zvezdo in ambiciozno Cedevito Olimpijo. V Novem mestu pa bodo že danes ob 17. uri stiskali pesti za Krko, ki bo proti Zadru lovila drugo zmago v regionalni sezoni.

Trener Novomeščanov Dalibor Damjanović opozarja: »Tekma je pomembna tako za nas kot za Zadar, ki je doslej izgubil na vse treh tekmah s Partizanom, Derbyjem in Cibono. Igrali bomo v domači dvorani, zato pričakujem veliko podporo gledalcev in da bodo znali prepoznati našo energijo in voljo. Upam, da bodo naši fantje pokazali enako ali še več kot na zadnji tekmi z Mego. Zadar ima namreč izkušeno in kakovostno moštvo, saj ima veliko igralcev, ki že vrsto let igrajo ligi ABA. Še posebej bi izpostavil Dominika Mavro, ki je pred leti igral tudi za Krko.«

Dalibor Damjanović opozarja predvsem na Dominika Mavro. FOTO: ABA
Dalibor Damjanović opozarja predvsem na Dominika Mavro. FOTO: ABA

 

Če se jim ne upreš, te poteptajo

Olimpijin trener Jurica Golemac je v minulih dneh spremljal zanimivo pot Crvene zvezde. Najprej je v evroligi gladko ugnala Maccabi v Tel Avivu, a tri dni pozneje še bolj prepričljivo klonila proti Igokei, nato pa v dvojnem evroligaškem sporedu premagala Žalgiris (73:71) ob ognjenem krstu Jureta Zdovca na klopi litovskega moštva, včeraj pa tesno izgubila v Moskvi proti CSKA s 76:78.

»Crvena zvezda je sestavila visoko moštvo z izjemnimi telesnimi sposobnostmi, ki igra odlično v obrambi. Ogrodje je že dolgo skupaj, trener Dejan Radonjić pa se je letos odločil za kar nekaj košarkarjev, ki so že igrali za rdeče-bele: Nikolo Kalinića, Nata Woltersa, Maika Zirbesa in Luko Mitrovića. Če se jim ne upreš dovolj odločno, te poteptajo,« je prepričan Golemac.

 

Pari 4. kola lige ABA

Petek

Cibona : Partizan 61:79

Sobota

Budućnost – Igokea (19)

Nedelja

Split – Derby (12)

Krka – Zadar (17)

Borac – Mega (18)

FMP – Mornar (19)

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija (21)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine