Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Krka klonila, zdaj na potezi Olimpija

Poraz novomeških košarkarjev ob začetku 5. kola lige ABA.
Blaž Mahkovic (z žogo) v Laktaših ni bil kos Savi Lešiću. FOTO: ABA
Blaž Mahkovic (z žogo) v Laktaših ni bil kos Savi Lešiću. FOTO: ABA
27. 10. 2018 | 06:00
27. 10. 2018 | 07:23
5:16
Laktaši – Košarkarji Krke so že včeraj odigrali uvodno tekmo 5. kola lige ABA in v gosteh gladko izgubili z Igokeo. Najzahtevnejši spored vendarle vnovič čaka Petrol Olimpijo. Najprej bo za regionalne točke gostila Cibono v Stožicah, v nedeljo bo obiskala Šentjur in odigrala tekmo 3. kola slovenske lige Nova KBM, že v torek pa jo čaka gostovanje pri Ostendeju v Fibini ligi prvakov.

Igokea se je kmalu po začetku sezone razšla z Jimmyjem Gavinom, Treyem Kellom in Orlandom Johnsonom, a tudi brez ameriškega pridiha in odsotnega Vuka Radivojevića ni imela težav slovenskim podprvakom. Novomeščani so se nekako držali do zaostanka 22:28, v 18. minuti pa so imeli že 21 točk primanjkljaja (44:23). Tretjo četrtino so resda dobili z 22:17, a gostiteljem niso mogli do živega, saj so bili prvi strelec lige ABA Tomislav Zubčić, Sava Lešić in Domen Lorbek dovolj previdni.


 

Danes še en stari derbi


Petrol Olimpija se je v zadnjem tednu znašla v pravem Jurskem parku, saj se ji nizajo spopadi nekdanjih mogočnih dinozavrov, zdaj brezzobih in onemoglih ostankov zgodovine. Po sredinem polomu z dolgoletnim tekmecem na elitni evropski sceni Virtusom iz Bologne jo čaka soočenje s Cibono, s katero se je merila že jugoslovanski ligi, pa med drugim na poti do finalnega turnirja evrolige 1997 in v vseh dosedanjih sezonah lige ABA. Tudi dvakratni prvaki stare celine v letih 1985 in 1986 že dolgo preživljajo hude čase in finančno krizo, ki so jo pred štirimi leti prekinili z osvojitvijo naslova prvaka regionalne lige, nato pa je šlo spet vse navzdol.

Zagrebčani so v uvodnih štirih sezonah premagali le mestnega rivala Cedevito in sprožili zamenjavo njenega trenerja Sita Alonsa, pred tem pa so klonili s Crveno zvezdo, Igokeo in FMP. V moštvu že poldrugo desetletje vztraja krilo Marin Rozić, letos se je vanj vrnil nekdanji Olimpijin krilni center Damir Markota, ima pa tudi dve okrepitvi iz ZDA in eno iz Avstralije. Toda prvi strelec v dosedanjih nastopih je srbski branilec Marko Ljubičić (povp. 12), sledi pa mu krilo Igor Marić, ki se je začetku desetletja tri sezone kalil v Šentjurju, Mariboru in Domžalah. Pred tekmo v Ljubljani je Cibono sporazumno zapustil center Filip Kraljević.

Tudi v Stožicah je bilo minuli teden veliko govora o morebitni trenerja. Toda na klopi vztraja Zoran Martič, ki upa, da bodo njegovi košarkarji ostali zvesti vsaj dosedanjemu ritmu zmagovanja v domačih dvobojih lige ABA: »Pred nami je soočenje klubov, ki že od samega začetka nastopata v regionalni ligi ABA in imata dolgo zgodovino medsebojnih srečanj. Tekme med njima so bile vselej zanimive. Zagrebški ekipi se želimo oddolžiti za lanski poraz na domačem parketu, hkrati pa se bomo poskusili odkupiti za slabo predstavo na tekmi z Virtusom

Preostali pari 5. kola lige ABA, sobota: Petrol Olimpija – Cibona (17), FMP – Crvena zvezda (18.30); nedelja: Cedevita – Budućnost (19), Mornar – Mega Bemax (21); odigrano sinoči: Partizan : Zadar 85:95.
Pari 3. kola lige Nova KBM, sobota: Sixt Primorska – Zlatorog (13), Hopsi Polzela – Helios Suns (19), Šenčur GGD – Rogaška (19); nedelja: Šentjur – Petrol Olimpija (18); že odigrano – Krka : Ilirija 97:91.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine