Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Košarkarji Denverja so se oddolžili tekmecem iz Los Angelesa

Srbski orjak Nikola Jokić k zmagi prispeval 26 točk in kar 18 skokov, Vlatko Čančar spet ni dobil priložnosti.
Nikola Jokić (z žogo) je bil med najzaslužnejšimi za Denverjevo zmago. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Nikola Jokić (z žogo) je bil med najzaslužnejšimi za Denverjevo zmago. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
6. 9. 2020 | 07:45
6. 9. 2020 | 09:06
2:07
Ljubljana – Košarkarji moštva Denver Nuggets, katerega član je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, so se na drugi tekmi polfinala zahodne konference v končnici lige NBA z zmago s 110:101 oddolžili igralcem kluba Los Angeles Clippers za visok poraz v prvem dvoboju (97:120).

Največ točk za Denver je dosegel Jamal Murray (27), le točko manj je k uspehu prispeval srbski center Nikola Jokić, ki je povrhu zbral kar 18 skokov. Čančarja znova ni bilo v moštvu, ki je izid v zmagah izenačilo na 1:1.

»Nočem priznati, toda na prvi tekmi smo bili preprosto utrujeni. Na igrišče smo prišli nerazpoloženi in nismo dobro metali, še slabši smo bili v obrambi. Tokrat smo pokazali drugačen pristop in igrali z več energije,« je ključ do uspeha razkril Murray.

Najbolj učinkovit pri zasedbi iz Los Angelesa je bil z 22 točkami Paul George, hrvaški reprezentant Ivica Zubac jih je dodal 15. Razočaral je prvi zvezdnik moštva Kawhi Leonard, ki je tokrat v 39 minutah zbral le 13 točk.


Kamerunec med junaki kanadskega moštva


V drugi tekmi večera so Toronto Raptors s 100:93 premagali Boston Celtics in v polfinalu vzhodne konference izid v zmagah poravnali na 2:2. Za kanadsko moštvo sta največ točk dosegla Kamerunec Pascal Siakam (23) in Američan Kyle Lowry (22), najboljši strelec tekme pa je bil Lowryjev rojak v Bostonovem dresu Jayson Tatum (24).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine