Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Kapetanko Baričevo sram zaradi igre

Slovenske košarkarice na evropskem prvenstvu z Belgijo izgubile kar za 35 točk.
Boj med Kyaro Linskens in Zalo Friškovec ni bil odločilen, Belgija je gladko zmagala. FOTO: FIBA
Boj med Kyaro Linskens in Zalo Friškovec ni bil odločilen, Belgija je gladko zmagala. FOTO: FIBA
18. 6. 2021 | 12:06
19. 6. 2021 | 13:08
3:12
Slovenske košarkarice so po sanjskem začetku evropskega prvenstva in gladkem uspehu proti Turčiji padle na trdna tla. V svoji drugi tekmi v skupini C so jim Belgijke namreč prizadejale boleč poraz, zmagale so kar z 92:57. Teh končnih 35 točk razlike nazorno govori o tem, da so slovenske igralke v manj kot 24 urah pokazale povsem drug obraz. Po najvišji zmagi Slovenije na starocelinskih prvenstvih (+25 proti Turčiji), je poraz z Belgijo tudi najvišji doslej na velikih tekmovanjih. Tokratne tekmice so Slovenke ustavile že na EP 2019 v dodatnih kvalifikacijah za četrtfinale v Beogradu, v Strasbourgu pa je bila flamsko-valonska zasedba od samega začetka tekme za nekaj razredov bolj motivirana in bolje pripravljena.

Uvodno vodstvo z 10:2 je bilo opozorilo, ki ga Slovenija ni vzela dovolj resno, poznejših 29:16 in 47:21 pa je bil dokaz, da Slovenija ni na ravni tekmic. Preostali del srečanja je bil zgolj formalnost in potrdilo, da je lahko Slovenija konkurenčna najboljšim le ob vrhunski obrambi in kolektivni igri v napadu. Dovolj zgovoren je podatek, da sta le dve naši igralki prišli do dvomestnih strelskih številk.

Aleksandra Krošelj in soigralke so bile nemočne. FOTO: FIBA
Aleksandra Krošelj in soigralke so bile nemočne. FOTO: FIBA


Na vse ali nič proti BiH


Slovenijo v skupini C v nedeljo ob 12. uri čaka še obračun proti presenetljivi in doslej neporaženi Bosni in Hercegovini, ta dvoboj bo odločal o nadaljnji usodi. Z zmago se lahko varovanke selektorja Damirja Grgića zavihtijo celo na prvo mesto ali si zagotovijo nastop v ponedeljkovih dodatnih kvalifikacijah za četrtfinale, poraz bi lahko pomenil tudi predčasen odhod domov.



»Bili smo neprepoznavni, že dolgo se nam ni zgodilo kaj takšnega. Še sam ne vem, kje je bila glavna težava, očitno smo pregoreli v preveliki želji,« je dejal selektor Damir Grgić. »Belgijke so nas na začetku presenetile z agresivno igro. V bistvu so one igrale našo igro, padle smo v njihov ritem,« je menila Tina Jakovina. Kapetanka Nika Barič pa je vse zaokrožila dovolj zgovorno: »Belgija je preprosto pokazala izjemno igro in značaj. Na trenutke me je bilo kar malce sram, da tako igramo, a pridejo tudi takšne tekme.«

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine