Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Izenačen strelski rekord Dončića za zmago nad podprvaki (VIDEO)

Dallas se z gostovanja v Clevelandu vrača z zmago, Luka Dončić pa s kar 35 točkami, 11 skoki in šestimi asistencami. 
Dirk Nowitzki tokrat Dončiću ni bil v pomoč, ostal je brez točke. FOTO: Reuters
Dirk Nowitzki tokrat Dončiću ni bil v pomoč, ostal je brez točke. FOTO: Reuters
3. 2. 2019 | 07:04
3. 2. 2019 | 10:59
2:48
Oslabljeni Dallas Mavericks še vedno čakajo na debi okrepitev, tako da Trey Burke, Tim Hardaway Jr. in Courtney Lee niso stopili na parket, Kristaps Porzingis pa je tako ali tako še vedno poškodovan. V noči na nedeljo so gostovali pri eni najslabših ekip lige in Cleveland premagali s 111:98.

V napadu je ob Harrisonu Barnesu Dončić zdaj edina prava možnost in slovenski as je v vlogi organizatorja igre in hkrati prvega strelca blestel. V manj kot 33 minutah na parketu je dosegel kar 35 točk ob dobrem metu iz igre 13/25, le met za tri točke še ni bil na vrhunskem nivoju. Zadel je štiri trojke iz 11 poizkusov, vse štiri v prvi četrtini, dve od tega z velike razdalje. V svojo statistiko je vpisal še 11 skokov in šest asistenc, kar je ob kopici rezervistov, ki so bili z njim na parketu, še vedno dober dosežek.

Dončića je v Clevelandu, kjer živi številčna slovenska manjšina, s tribun spremljala kopica gledalcev s slovenskimi zastavami, Dončić pa jim je odgovoril z izvrstno predstavo. Izenačil je svoj strelski rekord, samo v prvi četrtini jih je dosegel 18, nato pa v zadnjih štirih minutah prvega polčasa še deset, ko je s svojim izbruhom prekinil šest minut dolg strelski post Dallasa. Skupno se je v prvem delu ustavil pri kar 28 točkah. 




V zaključku tekme sta blestela Barnes in Brunson in ko je Barnes zadel trojko za 106:91 slabih pet minut pred koncem, je bilo upanja za Cleveland konec. Dončić se je vpisal v nov ekskluzivni klub šestih igralcev po letu 2000, ki so dosegli vsaj 1000 točk v ligi NBA pred svojim 20. rojstnim dnem. V njem so še LeBron James, Kevin Durant, Carmelo Anthony, Devin Booker in Dwight Howard

Barnes se je ustavil pri 17 točkah, Jalen Brunson je organiziral igro ob Dončiću in dosegel 15 točk, na položaju centra pa je začel Maxi Kleber in dosegel 10 točk, skok pa mu je zmanjkal do dvojnega dvojčka. 
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine