Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Golemčeva četa od spogledovanja do nove romance z navijači v Stožicah

Cedevita Olimpija pred 22. sezono v ligi ABA. Odšli trije najboljši strelci, vrzel bo zapolnila sedmerica novincev.
Jurica Golemac in Edo Murić veliko pričakujeta od nove sezone. FOTO: ABA
Jurica Golemac in Edo Murić veliko pričakujeta od nove sezone. FOTO: ABA
1. 10. 2022 | 05:00
5:06

V  nadaljevanju preberite:

Če bi vprašali košarkarje Cedevite Olimpije, po čem so si zapomnili prejšnjo sezono, bi verjetno odgovorili, da po vztrajnem boju za simpatije občinstva. Po uvodnem nezaupanju so se poslovili od evropske sezone pred 12.500 gledalci na domači tekmi z Bursasporom, od regionalne pa pred 9435 navijači proti Crveni zvezdi. Zdaj se za osveženo moštvo vse začenja znova: jutri ob 21. uri bo ob začetku lige ABA gostilo Borac iz Čačka, 12. t. m. pa v 1. kolu evropskega pokala še svoje dolžnike iz Burse.

V 22. sezoni prve lige ABA bo Slovenijo zastopala le stožiška zasedba, kar se je pred tem zgodilo le pred petimi leti. A tudi Ljubljančani, ki so skupaj z zagrebško Cibono edini soustanovitelji tekmovanja s stoodstotno udeležbo v vseh minulih letih, pričakujejo štart malone s točke nič. . V primerjavi z ekipo z začetka prejšnje regionalne sezone sta ostala le dva košarkarja, od poznejših prišlekov še štirje.

Kaj je imel v mislih trener Jurica Golemac, ko je sestavljal novo zasedbo? Kaj si obeta od uvodnega dvoboja v regionalnem prvenstvu? Zakaj bo Cedeviti Olimpiji v rednem delu lige ABA nekoliko lažje kot v prejšnji sezoni? Kako prehod doživlja novi kapetan moštva?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine