Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zvezdnik žrtev hekerjev

Grški košarkar je doživel napad spletnih kriminalcev, ki so se polastili njegovih računov.
Giannis Antetokounmpo je eden najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: AFP
Giannis Antetokounmpo je eden najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: AFP
8. 5. 2020 | 07:33
8. 5. 2020 | 09:44
1:59
Moštvo v ameriški košarkarski ligi NBA Milwaukee Bucks preiskuje, kako so lahko hekerji dobili dostop do računov zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, potem ko so se na njegovih družbenih omrežjih pojavili rasistični in vulgarni zapisi, poroča agencija Reuters. Nepridipravi so vdrli tudi v Grkov bančni račun.  

Sporočila so vključevala žaljivke na račun tragično umrlega košarkarja Kobeja Bryanta in vsebovala trditve, da je bil Antetokounmpo pozitiven na bolezen covid-19. Agent Alex Saratsis je zatrdil, da košarkar ni odgovoren zanje.

Potem ko so bili tviti izbrisani, so nekateri mediji objavili posnetke zaslonov. Na stran košarkarja sta se s svojimi tviti postavila njegovo dekle Mariah Riddlesprigger in Kostas Antetokounmpo, Giannisov mlajši brat iz LA Lakers. »Hekerji so vdrli v Giannisov twitter račun, njegov telefon, elektronsko pošto in bančne račune,« sta pojasnila. »Giannis se opravičuje za vso zmedo in bo kmalu nazaj. Sporočila, ki jih je objavil heker, so ekstremno neprimerna in ogabna,« sta še zapisala dekle in brat.


 

Hitro se je vrnil


Kmalu se je oglasil tudi Giannis in pojasnil, kaj se je zgodilo. »Incident preiskujejo. Sporočila, objavljena v mojem imenu, so bila izjemno neprimerna, razočaran sem, da lahko nekdo reče kaj takšnega. Posebej hudo mi je za Kobejevo družino,« je med drugim zapisal eden najboljših košarkarjev na svetu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine