Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Brooklyn tudi zaradi Durantove velike zadnjice ostal brez finala

Košarkarji Milwaukeeja so po hudem boju v odločilni sedmi tekmi v gosteh po podaljšku strli odpor favoriziranih Mrežic.
Brata Giannis in Thanasis Antetokounmpo sta se takole veselila preboja v finale vzhodne konference lige NBA. FOTO: Elsa/AFP
Brata Giannis in Thanasis Antetokounmpo sta se takole veselila preboja v finale vzhodne konference lige NBA. FOTO: Elsa/AFP
20. 6. 2021 | 07:15
20. 6. 2021 | 09:56
2:08
Košarkarji moštva Milwaukee Bucks so se kot prvi prebili v finale vzhodne konference lige NBA. V odločilni sedmi tekmi so v gosteh po podaljšku s 115:111 strli odpor igralcev kluba Brooklyn Nets, ki so jih mnogi pripisovali največ možnosti za končno zmagoslavje.

Največ zaslug za podvig Jelenov je imel grški velikan Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 40 točk (z metom iz igre 15:24). Za nameček je v statistiko vpisal še 13 skokov, pet asistenc in eno blokado. »Potem ko smo zaostajali že z 0:2 v zmagah, veliko ljudi ni več verjelo, da lahko uprizorimo zasuk. Toda mi se nismo vdali. Borili smo se do konca,« je poudaril Antetokounmpo, ki ni skrival veselja. Khris Middleton je dodal 23, Brook Lopez pa 19 točk.

Kevin Durant ni mogel preprečiti Brooklynovega izpada. FOTO: Wendell Cruz/Usa Today Sports
Kevin Durant ni mogel preprečiti Brooklynovega izpada. FOTO: Wendell Cruz/Usa Today Sports


Najboljši strelec tekme je bil sicer Kevin Durant, ki je zbral kar 48 točk, vendar tako kot James Harden (22) ni mogel preprečiti bolečega poraza Mrežic. A ni veliko manjkalo, pa bi bil v zaključnem dvoboju Brooklyn. Durant je namreč pičlo sekundo pred koncem rednega dela iz obrata zadel poskus od daleč, misleč že, da je vrgel trojko, toda sodniki so opazili, da je šlo pri tem za met za dve točki.

»V tistih trenutkih sem že videl, kako sem končal njihovo sezono, toda moja 'velika zadnjica' je na žalost stopila na črto,« je obžaloval Durant, ki je športno čestital tekmecem za napredovanje. »Zaslužijo si vse spoštovanje, saj so se nam dobro postavili po robu,« je še dejal 32-letni ameriški zvezdnik.



Milwaukee se bo v finalu vzhodne konference pomeril bodisi z Atlanto Hawks bodisi s Philadelphio 76ers, ki ju odločilna sedma tekma čaka danes ponoči po slovenskem času.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine