Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Evroligaš premočan za Olimpijo

Obe slovenski moštvi ostajata povsem na dnu lige ABA.
Domen Lorbek je bil prvi Olimpijin strelec proti evroligašu iz Podgorice. FOTO: ABA
Domen Lorbek je bil prvi Olimpijin strelec proti evroligašu iz Podgorice. FOTO: ABA
28. 1. 2019 | 22:50
29. 1. 2019 | 00:12
2:18
Ljubljana – V zadnji tekmi 17. kola lige ABA so košarkarji Petrola Olimpije v Tivoliju zadnjič vodili s 27:26, zmaga pa je pripadla Budućnosti, ki si je hitro priigrala 15 točk naskoka (44:29). Ljubljančani so se sicer odločno postavili po robu evroligašu iz Podgorice, še posebej Domen Lorbek, ki je metal za tri točke 5:9, a jih je drago stala slabša igra v drugi četrtini, ki so jo izgubili s 15:30. Le 47 sekund pred iztekom igralnega časa so se približali na 71:75, a niso zmogli popolnega zasuka, tako da z Zadrom in s Krko ostajajo na dnu lestvice.
 

Nikitović: Škoda priložnosti


»Videli smo zelo razpoložene igralce Budućnosti v prvem polčasu, v katerem nam ni uspelo odgovoriti na njihov met iz igre in njihovo agresivnost. Po glavnem odmoru smo spremenili pristop k igri v obrambi, z namenom, da bi tekmecu otežili mete in podaje, ter bili boljši tako v tretji kot tudi v zadnji četrtini. Imeli smo priložnosti, da bi rezultat obrnili v svojo korist, na žalost pa nismo izkoristili odprtih metov in protinapadov. Iz rok smo izpustili priložnost, da bi premagali najboljšo ekipo lige ABA. Enostavno nam je zmanjkalo športne sreče, da bi tekmo prelomili v svojo korist, toda če lahko proti Budućnosti prikažemo takšno predstavo, lahko to storimo tudi na vseh preostalih tekmah v nadaljevanju sezone in brez težav obstanemo v ligi ABA,« je po porazu ocenil Olimpijin trener Saša Nikitović..

V drugi tekmi dneva je Mornar v Baru ugnal Cibono z 91:78. Vrstni red: Crvena zvezda 16:1, Cedevita in Budućnost po 12:5, Partizan 11:6, Mega Bemax 9:8, Mornar, FMP in Cibona po 7:10, Igokea 6:11, Petrol Olimpija, Zadar in Krka po 5:12.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine