Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

»Dream team« zelo oslabljen na Kitajskem

Ameriška košarkarska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu na Kitajskem nastopila brez večine glavnih zvezdnikov. 
Kyle Lowry (desno) je letos s Torontom osvojil naslov prvakov v ligi NBA, zdaj bo ob Kembi Walkerju glavni zvezdnik v reprezentanci ZDA na SP. FOTO: Reuters
Kyle Lowry (desno) je letos s Torontom osvojil naslov prvakov v ligi NBA, zdaj bo ob Kembi Walkerju glavni zvezdnik v reprezentanci ZDA na SP. FOTO: Reuters
N. Gr., STA
26. 7. 2019 | 12:43
26. 7. 2019 | 13:01
1:37
Košarkarji ZDA, zmagovalci zadnjih dveh svetovnih prvenstev, bo naslov na Kitajskem branili močno oslabljeni. Vodstvo ekipe je danes potrdilo seznam igralcev za letošnje SP, na njem pa ni večine zvezdnikov. Na njem med drugim ni LeBrona Jamesa, Stephena Curryja, Jamesa Hardna in Anthonyja Davisa, pa tudi najbolj koristnega igralca finala NBA Kawhija Leonarda. 

Na seznamu je le pet igralcev, ki so kdaj zaigrali na vikendu zvezd. To so Kemba Walker (Boston Celtics), Andre Drummond (Detroit Pistons), Khris Middleton in Brook Lopez (oba Milwaukee Bucks) ter Kyle Lowry (Toronto Raptors).

Po številnih odpovedih so se na novo ameriški reprezentanci pridružili Jaylen Brown (Boston Celtics), Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers), Mason Plumlee (Denver Nuggets), Julius Randle (New York Knicks), Marcus Smart (Boston Celtics) in Thaddeus Young (Chicago Bulls).

ZDA se bodo na SP začele pripravljati 5. avgusta. V predtekmovanju na SP bodo Američani igrali v skupini E s Češko, Turčijo in Japonsko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine