Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić s sijajno predstavo zagotovil Dallasu nastop v končnici lige NBA

Slovenski zvezdnik s trojnim dvojčkom prispeval levji delež k pomembni zmagi Teksašanov nad košarkarji moštva Toronto Raptorsa.
Luka Dončić se je takole boril za žogo s Freddiejem Gillespiejem. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Luka Dončić se je takole boril za žogo s Freddiejem Gillespiejem. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
15. 5. 2021 | 06:43
15. 5. 2021 | 08:30
4:31
Košarkarji moštva Dallas Mavericks so si z domačo zmago nad igralci kluba Toronto Raptors (114:110) dokončno zagotovili mesto med najboljšo šesterico po rednem delu prvenstva in z njim neposredno udeležbo v končnici lige NBA. Med najzaslužnejšimi za pomemben uspeh Teksašanov je bil znova Luka Dončić, ki je zablestel z enajstim trojnim dvojčkom v sezoni.

Slovenski zvezdnik je v dobrih 34 minutah zbral 20 točk (prosti meti: 5:5; za dve: 6:11; za tri: 1:8), enajst asistenc in deset skokov. Za nameček je v statistiko vpisal še po eno blokado in izgubljeno žogo. To je bil že 36. trojni dvojček za Dončića v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, s katerim je na večni lestvici na enajstem mestu. Na vrhu kraljuje ameriški as Russell Westbrook (182).



»Da smo si zagotovili nastop v končnici, je sijajno. Spomnim se, da so nas, ko smo bili na dvanajstem ali trinajstem mestu, že vsi odpisali, zdaj pa smo v play-offu. Po zadnji tekmi bomo imeli nekaj dni premora, ki ga potrebujemo, da si bomo malo odpočili,« je večkrat ponovil 22-letni Ljubljančan. Na vprašanje, kakšna je po njegovem razlika med zdajšnjim in lanskim moštvom Dallasa oziroma katere so prednosti letošnje ekipe, je odvrnil, da bo to pokazala končnica. »Bomo videli, kako jo bomo tokrat odigrali skupaj,« je tudi sam radoveden.



Toda Dončić tokrat ni bil najboljši strelec Dallasa; še eno več (21) je namreč dosegel latvijski orjak Kristaps Porzingis (za dve 6:14; za tri: 3:5). Viden delež k temu, da je zmaga ostala doma, sta z 19 oziroma 17 točkami prispevala tudi Američana Jalen Brunson in Dorian Finney-Smith.

Najbolj učinkovit pri Torontu je bil njun rojak Jalen Harris, ki je bil z 31 točkami prvi strelec tekme v American Airlines Centru, pet manj pa jih je za goste dosegel Malachi Flynn.


Čančar prvič v začetni peterki Denverja


Novo zmago so vknjižili tudi košarkarji moštva Denver Nuggets, ki so s 104:91 na tujem premagali igralce kluba Detroit Pistons. Za goste je v prvi peterki tekmo prvič začel Vlatko Čančar, ki je v slabih 32 minutah zbral enajst točk (prosti met: 1:1; za dve: 5:8; za tri: 0:1). Poleg tega je v statistiko vpisal štiri skoke in dve ukradeni žogi, eno pa je izgubil.

Vlatko Čančar je takole dosegel enega od svojih košev. FOTO: Rick Osentoski/Usa Today Sports
Vlatko Čančar je takole dosegel enega od svojih košev. FOTO: Rick Osentoski/Usa Today Sports


Največ točk (20) sta dosegla Vlatkova soigralca, Američan Markus Howard in Srb Nikola Jokić, ki je povrhu zbral še 15 skokov in 11 asistenc za novi trojni dvojček – že 57. v ligi NBA. Z njimi je na večni lestvici deveti, torej dve mesti pred Dončićem.

Denver se je s 47. zmago v sezoni (ob 24 zmagah) zavihtel na tretje mesto zahodne konference, Dallas (42 zmag, 29 porazov) pa je peti. Na vrhu je Utah Jazz (51 zmag, 20 porazov). Teksašani bodo zadnjo tekmo rednega dela prvenstva odigrali v noči na ponedeljek, ko bodo gostovali pri Minnesoti Timberwolves, košarkarje Denverja pa takrat čaka gostovanje pri zasedbi Portland Trail Blazers.

Drugi izidi:
Washington Wizards : Cleveland Cavaliers 120:105
Philadelphia 76ers : Orlando Magic 122:97
Oklahoma City Thunder : Utah Jazz 93:109
Memphis Grizzlies : Sacramento Kings 107:106
Houston Rockets : Los Angeles Clippers 122:115
Golden State Warriors : New Orleans Pelicans 125:122

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine