Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Denver pred vrati zgodovinske lovorike

Košarkarji iz Denverja vodijo v finalni seriji proti MIamiju s 3:1 v zmagah in za končno slavje potrebujejo še en uspeh. Vlatko Čančar ni igral.
Boj v finalu lige NBA je neizprosen. FOTO: Kyle Terada/USA Today Sports
Boj v finalu lige NBA je neizprosen. FOTO: Kyle Terada/USA Today Sports
STA, Š. R.
10. 6. 2023 | 07:32
2:57

Košarkarji moštva Denver Nuggets so le še zmago oddaljeni od prvega naslova prvaka severnoameriške lige NBA. Na četrti tekmi so v gosteh premagali Miami Heat s 108:95. Serija, v kateri zdaj vodijo s 3:1, se zdaj seli v Denver, kjer bo peta in obenem morebiti že zadnja tekma na sporedu v noči s ponedeljka na torek.

Prva zvezdnika Nuggets, Nikola Jokić in Jamal Murray, tokrat nista tako izstopala kot na prejšnji tekmi (skupaj 66 točk), a sta imela izdatno pomoč ostalih košarkarjev. Blestel je predvsem Aaron Gordon, ki je zadel 11 od 15 metov iz igre in se ustavil pri 27 točkah. Ob tem je zbral še sedem skokov in šest podaj. Jokić je tokrat ostal brez trojnega dvojčka. Ob težavah z osebnimi napakami je kljub vsemu dosegel 23 točk in zbral 12 skokov.

Vlatko Čančar, ki bi lahko postal četrti Slovenec s šampionskim prstanom, ni stopil na parket dvorane v Miamiju.

Pri domačih je Jimmy Butler dosegel 25 točk ob sedmih skokih in sedmih podajah. Bam Adebayo se je ustavil pri 20 točkah (11 skokov), a je izgubil kar sedem žog.

 

Aaron Gordon je bil osrednji junak tretje zmage košarkarjev Denverja. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Aaron Gordon je bil osrednji junak tretje zmage košarkarjev Denverja. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

 

V izenačenem dvoboju so bili ves čas korak v vodstvu gostujoči košarkarji. Ti so prvi polčas dobili s 55:51, nato pa v tretji četrtini, tako kot na tretji tekmi, pobegnili domačim. Prednost so hitro povišali na 13 točk, a se je z delnim izidom 7:0 vročica znova približala na -6.

»Igralci morajo razumeti, da posla še nismo opravili. Povedal sem jim, naj ne proslavljajo. Opravili smo le pomembno delo na poti do končnega cilja. Pohvalil sem jih za zmago, toda zdaj bomo morali izključiti telefone, ugasniti televizijo in se izklopiti od vsega pompa. Dobiti moramo še eno tekmo, da bi postali prvaki,« je po tekmi na novinarski konferenci dejal trener Denverja Michael Malone.

Peta tekma bo tako v torek zgodaj zjutraj (2.30), Miami pa za prvi naslov po letu 2013 potrebuje podoben vrnitev, kot je uspela Clevelandu pred sedmimi leti. Takrat je to moštvo po zaostanku z 1:3 v zmagah na krilih LeBrona Jamesa in Kyrieja Irvinga ugnalo Golden State Warriors.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine