Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Stota tekma Dončića v NBA: Po padcu se je vrnil na parket bolečinam navkljub

Los Angeles Lakers so na včerajšnji tekmi dosedli 108 točk, ekipa Dallasa pa 95.
FOTO: Gary A. Vasquez-Usa Today Sports 
FOTO: Gary A. Vasquez-Usa Today Sports 
STA, Ka. M.
30. 12. 2019 | 06:54
30. 12. 2019 | 07:33
2:19
V stoti tekmi, ki jo je Luka Dončić odigral v Ligi NBA, so njegovo ekipo Dallasa premagali Los Angeles Lakers. Boljši so bili za 13 točk, izid tekme je bil 108:95.

Dončić je na tekmi padel zaradi osebne napake, ki jo je nad njim naredil igralec Los Angeles Lakers Dwight Howard. Po padcu se je hitro pobral, a vseeno odšel v garderobo, od koder se je po odmoru kljub bolečinam vrnil na parket. Tudi na svoji stoti tekmi v NBA je bil Dončić prvi strelec moštva iz Teksasa in je v 30 minutah dosegel 19 točk.



Dončić je v sto tekmah, ki jih je odigral v severnoameriški ligi NBA, dosegel več kot 2300 točk.


Dallasu ni šlo najboljše


Lakersi, ki so v začetku decembra morali priznati premoč Dallasu, tokrat gostom niso pustili nobene možnosti za zmago. Že ob polčasu so vodili za 11 (54:43), v tretji četrtini tudi za 17, na koncu pa zmagali s 13 točkami naskoka. Ekipi Dallasa predvsem v prvem polčasu ni šlo najbolje, zabeležili so najnižji odstotek zadetih metov iz igre letos – 30,4 (zadeli so 14 od 46 poskusov).

Pri vodilnem moštvu zahoda je bil točkovno najbolj razpoložen Anthony Davis, ki se je ustavil pri 23 točkah. Prvi zvezdnik Jezernikov LeBron James pa je postal deveti igralec v zgodovini lige NBA, ki je presegel mejo 9000 podaj. Včeraj jih je na koncu zbral 13, temu pa dodal še 13 točk.

Nova tekma košarkarje Dallasa čaka v noči na sredo, ko bodo gostovali pri Oklahomi City Thunder.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine