Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Curry bo kljub poškodbi stopala stisnil zobe

Zvezdnik Golden Stata Stephen Curry je v četrtek odločno potrdil, da bo igral na četrti tekmi finala severnoameriške košarkarske lige NBA.
Stephen Curry je obležal v zadnji četrtini tretje tekme v bostonski dvorani TD Garden. FOTO: Winslow Townson/USA Today Sports
Stephen Curry je obležal v zadnji četrtini tretje tekme v bostonski dvorani TD Garden. FOTO: Winslow Townson/USA Today Sports
Š. R., STA
10. 6. 2022 | 07:39
0:27

Stephen Curry želi nastopiti kljub temu, da je utrpel poškodbo stopala na tretji tekmi bojevnikov proti Boston Celtics. Kelti v velikem finalu vodijo z 2:1 v zmagah. Naslov prvaka bo osvojila ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

»Igral bom,« je dejal Curry na treningu v četrtek. »To je vse, kar vem v tem trenutku.«

Curry je bil v začetni peterki Golden Stata. Vodil je z 31 točkami, preden si je poškodoval nogo, ko se je znašel v gruči igralcev, ki so lovili izgubljeno žogo. Boston je zmagal s 116:100. Zasedba Warriors bo skušala doseči izenačenje na četrti tekmi finala v bostonskem TD Gardnu. Povedal je, da ga poškodba spominja na zvin gležnja, ki ga je utrpel marca, zato ni opravil pregleda z magnetno resonanco.

»Ker sem že šel skozi to, kar sem doživel v rednem delu sezone, se bom vrnil, natančno vem, kaj se mi je zgodilo in s čim imam opravka, lahko nadzorujem bolečino,« je dejal Curry. »Ko sem včeraj zvečer opravil pregled, sem vedel, da mi ne bo treba na dodatne preiskave samo zato, ker sem to že doživel.«

Deset ur in pol spanja in vedro z ledom

Curry je dejal, da je njegovo zdravljenje do zdaj obsegalo »približno deset ur in pol spanja, nekajkrat pa je nogo potopil v vedro z ledom«.

Curry je dejal, da je takoj vedel, da je bila poškodba manj huda od njegove prejšnje.

»Takoj, ko sem naredil nekaj korakov, nekako veš, ali lahko tečeš normalno, igraš normalno ali ne. Takrat nisem mogel,« je dejal. »Včeraj sem lahko. To mi je dalo malo samozavesti, saj sem vedel, da ni tako slabo. Bomo videli, kakšen bo občutek jutri,« je še dejal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine