Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Čarodej Luka junak velike zmage

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić z natančnim metom za tri točke v zadnji sekundi odločil tekmo Dallas vs. Boston.
Luka Dončić je bil tudi proti Bostonu mož odločitve. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Luka Dončić je bil tudi proti Bostonu mož odločitve. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
7. 11. 2021 | 05:46
7. 11. 2021 | 10:36
2:04

Številne predstave v ligi NBA je doslej s svojimi sijajnimi potezami doslej že podčrtal naš vodilni zvezdnik pod koši Luka Dončić. Zdaj je dodal novi veliki večer. Tokrat je namreč njegov Dallas ugnal moštvo iz Bostona s 107:104, slovenski as pa je dvoboj odločil v zadnji sekundi z natančnim metom s strani za tri točke. Vlatko Čančar zaradi poškodbe ni igral za Denver proti Houstonu, kjer pa je tekmo s košem za zmago 95:94 odločil srbski zvezdnik Nikola Jokić.

V Dallasu ne skrivajo, da si v tej sezoni želijo vidnejšo vlogo, tudi v končnici, kot v zadnjih letih, radi bi se vrnili tudi na tisto šampionsko raven, ko so v svojih vrstah imeli nemškega košarkarske čarodeja Dirka Nowitzkega. Zdaj imajo slovenskega: 22-letni učenec ljubljanske košarkarske šole je to že neštetokrat dokazal, na tej tekmi pa ta svoj sloves spet utrdil. 

Dončić je bil s 33 točkami najučinkovitejši na tekmi Dallas vs. Boston, ob tem je dodal še 9 skokov in 5 asistenc. Seveda je navdušeni množici v dvorani ostal v spominu njegov sijajen met za zmago št. 6 v sezoni. V devetih nastopih imajo tako Dončić&co. le tri poraze, zvrhanemu košu optimizma pred nadaljevanjem sezone pa botruje tudi spoznanje o vrnitvi na igrišče Dallasovega latvijskega asa Kristapsa Porzingisa. Po poškodbi v predelu hrbta je zdaj spet v moštvu, k zmagi je prispeval 21 točk. Pri Bostonu je bil z 32 najučinkovitejši Jayson Tatum. 

Naslednjo tekmo bo Dallas igral v noči na torek (2.30), in sicer doma proti moštvu iz New Orleansa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine