Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Bronast tudi slovenski košarkarski četverec

V malem finalu v igri 3x3 so Dan Osrečki, Jan Razdevšek, Adrian Hirschmann in Erik Groznik z 21:13 odpravili Ukrajino.
Slovenci so prišli po kolajno in jo osvojili. FOTO: KZS
Slovenci so prišli po kolajno in jo osvojili. FOTO: KZS
J. P.
17. 10. 2018 | 20:00
17. 10. 2018 | 20:43
1:51
Buenos Aires – Slovenski košarkarji Dan Osrečki, Jan Razdevšek, Adrian Hirschmann in Erik Groznik se bodo z olimpijskih iger mladih v Argentini vrnili z bronastim odličjem v igri 3x3, novi disciplini za Tokio 2020. V malem finalu so namreč z 21:13 odpravili Ukrajino, pred tem pa so v polfinalu premoč priznali Belgijcem (12:14).


Izenačeno le do 10:10


V dvoboju za bron je bil izid izenačen le v prvem delu, po izidu 10:10 pa je slovenska četverica z delnim izidom 9:0 neulovljivo pobegnila in našemu taboru v Buenos Airesu zagotovila že enajsto odličje, šesto bronastega leska. Z 12 točkami, štirikrat je zadel tudi z razdalje, je bil najučinkovitejši Hirschmann. V velikem finalu je bila gostiteljica Argentina z 20:15 boljša od Belgije, med dekleti so si konkurenco pokorile Američanke.


Smola v polfinalu


»Na turnir smo prišli z željo po kolajni. Najprej smo morali prestati skupinski del, nato smo imeli v četrtfinalu v Rusih močne tekmece, to bi moral biti polfinalni dvoboj! Proti Belgijcem smo imeli nekaj smole, predvsem pa težave pod košem, kjer smo prejeli 14 točk. Za konec pa smo poteptali Ukrajince, šli smo na vse ali nič, bili rahlo nervozni, toda ko smo se sprostili, smo šli do konca,« je za STA strnil vtise Osrečki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine