Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Branilci naslova odpihnili Jezernike in izenačili serijo

Košarkarji Golden State Warriors so s kar 127:100 premagali Los Angeles Lakers na drugi tekmi polfinalne serije na zahodu in izenačili izid v seriji na 1:1.
Thompson je spomnil na najboljša leta. Foto: AFP
Thompson je spomnil na najboljša leta. Foto: AFP
N. Gr.
5. 5. 2023 | 05:55
5. 5. 2023 | 06:13
3:22

Prva tekma težko pričakovanega dvoboja v končnici med branilci naslova iz Golden Stata in jezerniki iz Los Angelesa je minila v znamenju Anthonyja Davisa, Los Angeles pa je vknjižil pomembno zmago v gosteh. A že takrat trener bojevnikov Steve Kerr ni bil pretirano zaskrbljen, na drugi tekmi se je izkazalo, da je imel povsem prav. Njegovi varovanci so slavili z visokih 127:100.

Golden State je bil tokrat za razred boljši nasprotnik. Kerr je v začetno postavo uvstil JaMychala Greena, ki je zamenjal obolelega Kevona Looneya, ki je na prvi tekmi zbral kar 23 skokov. Green je bil v napadu bolj agresiven in je povzročal več težav Davisu, ki je bil tokrat le bleda senca samega sebe in je zbral zanj pičlih 11 točk, zadel je le pet metov iz igre.

Stik s prvaki je v prvem polčasu držal LeBron James, tokrat mu je stekel tudi met za 3 točke, tekma pa se je prelomila ob koncu druge četrtine, ko je po prekršku Jamesa, tehnični napaki klopi Lakersov in še trojki Klaya Thompsona Golden State povedel za 13 točk. Od takrat je prednost le še naraščala in že sredi tretje četrtine je bilo jasno, da bo zmaga tokrat ostala v zalivu San Francisca. 

LeBron James je bil odličen, a ni imel dovolj pomoči soigralcev. Foto: AFP
LeBron James je bil odličen, a ni imel dovolj pomoči soigralcev. Foto: AFP

Osrednja figura zmage je bil Thompson s 30 točkami, zadel je 11 od 18 metov iz igre in kar 8 od 11 metov za tri točke. Drugi del dvojca "Splash Brothers" Steph Curry je prispeval 20 točk in 12 asistenc za končno zmago s 127:100. 

Polfinalna serija zahodne konference je izenačena na 1, košarkarji se zdaj selijo v Los Angeles, kjer bodo jezerniki poizkušali ubraniti prednost domačega terena. Naslednja tekma bo ob 1:30 v noči na nedeljo po slovenskem času. 

Golden State Warriors: Los Angeles Lakers 127:100 (1:1 v zmagah)
Thompson 30, Curry 20 in 12 asistenc; James 23, Hachimura 21.

Milwaukee odpustil Budenholzerja

Vodstvo kluba Milwaukee Bucks je sporočilo pričakovano novico, da Mike Budenholzer v naslednji sezoni ne bo več glavni trener moštva. Razlog za spremembo je bil nepričakovani izpad v prvem krogu končnice proti Miami Heat, v seriji je Milwaukee kljub temu, da ima v svojih vrstah Giannisa Andetokoumba, dosegel le eno zmago. Budenholzerju so očitali predvsem pomanjkanje prilagoditev med samo tekmo, saj je prevečkrat vztrajal pri vnaprej določeni taktiki, čeprav je bilo jasno vidno, da ta ne deluje.

Njegov naslednik še ni znan, bo pa to najbolj zaželjeno prosto trenersko mesto v ligi NBA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine