Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

»Boogie« se je vrnil s tremi trojkami, nov poraz Miamija (VIDEO)

Golden State Warriors so močnejši še za DeMarcusa "Boogieja" Cousinsa, ki je ob zmagi nad Clippers debitiral s 14 točkami.
Trojko DeMarcusa Cousinsa je proslavljal tudi Steph Curry (v ozadju). FOTO: Reuters
Trojko DeMarcusa Cousinsa je proslavljal tudi Steph Curry (v ozadju). FOTO: Reuters
N. Gr.
19. 1. 2019 | 07:36
19. 1. 2019 | 08:11
2:13
Prvaki iz Oaklanda so poleti tvegali in ponudili pogodbo zvezdniškemu centru DeMarcusu Cousinsu, čeprav je šele začel okrevanje po strgani ahilovi tetivi. V noči na soboto je Boogie prvič oblekel dres prvakov in bil takoj pomembno orožje ob zmagi Golden Stata nad Los Angeles Clippers s 112:94.

Cousins je za začetek na parketu preživel 15 minut in dosegel 14 točk, šest skokov in tri asistence. Zablestel je tudi s tremi zadetimi trojkami in tako postal nov strelec iz vrst Golden Stata, na katerega morajo biti obrambe zelo pozorne, posledično se bo odpiralo še več prostora za prodore Stephena Curryja. Tokrat ga je izkoristil z 28 točkami, Kevin Durant jih je prispeval 24. 



Miami je tokrat gostoval v Detroitu, ki se tako kot Vročica krčevito bori za končnico. Izgubili so s 93:98, najbolj razpoložen je bil veteran Dwayne Wade z 20 točkami, pri Detroitu je bil spet odličen Blake Griffin, ki je dosegel 32 točk in 11 skokov, le asistenca pa mu je zmanjkala do trojnega dvojčka. 

Pri Miamiju je na položaju organizatorja igre spet dobro igral Justise Winslow, na katerega so v preteklosti polagali veliko upov, a je bil bolj kot ne razočaranje. Ob odsotnosti Gorana Dragića so mu ponudili mesto organizatorja igre in Winslow je eksplodiral, zato vse več ameriških medijev ugiba, da bo morda Miami še pred koncem februarskega prestopnega roka poizkušal Dragića zamenjati in dobiti novo orožje v boju za končnico. Povsem izključena naj ne bi bila niti menjava z Dallasom, po kateri bi bila junaka slovenske zmage na Eurobasketu Dragić in Luka Dončić spet združena, le da tokrat v dresu Teličkov iz Teksasa. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine