Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Bojevniki Stephena Curryja še kar nesejo zlata jajca

Košarkarji Golden Stata v tej sezoni še ne blestijo, vendar so najdražji na svetu. Po 20 letih so z vrha izpodrinili New York in LA Lakers.
Stephen Curry ni po naključju najbolje plačani zvezdnik v ligi NBA. Desno Luka Dončić. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Stephen Curry ni po naključju najbolje plačani zvezdnik v ligi NBA. Desno Luka Dončić. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
2. 2. 2023 | 05:00
5:07

V nadaljevanju preberite:

V ligi NBA ni redkost, da se prekaljena moštva s šampionskimi izkušnjami preračunljivo lotijo rednega dela sezone, saj se zavedajo, da bodo v izločilnih dvobojih končnice unovčila svojo kakovost in zaigrala v višjih prestavah. Zato bodo v naslednjih mesecih pod posebnim drobnogledom košarkarji Golden Stata. Ne le zato, ker branijo naslov prvakov, z lanskim uspehom so postali najdražji košarkarski klub na svetu, vreden sedem milijard dolarjev (6,42 milijarde evrov).

Ob pogledu na trenutno lestvico zahodne konference lige NBA se košarkarskim nostalgikom milo stori pri srcu. Na zadnjih treh mestih so namreč klubi, ki so skupaj osvojili 24 naslovov prvaka. Med njimi so LA Lakers, ki bodo pri poskusu preboja v končnico lovili tudi Golden State in Dallas z Luko Dončićem. Pri vsem skupaj seveda ne gre le za zmage in športno čast. Zato jim ni vseeno, koliko so vredne njihove franšize, kar velja tudi za Joeja Lacoba, večinskega lastnika Bojevnikov iz San Francisca. Kako je prvič v zadnjih 20 letih spodrinil s finančnega vrha košarkarje LA Lakers in New Yorka?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine