Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tekmeci tako navdušeni, da bi šampionu Pogiju radi pogledali v glavo

Slovenski kolesarski as ima pri komaj 26 letih v zbirki uspehov že skoraj vse, kar v kolesarstvu šteje. Njegovi tekmeci menijo, da še ni rekel zadnje.
Tadej Pogačar si je zaslužil najbolj srčen poljub zaročenke Urškle Žigart. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Tadej Pogačar si je zaslužil najbolj srčen poljub zaročenke Urškle Žigart. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Š. R., STA
30. 9. 2024 | 07:35
30. 9. 2024 | 07:36
3:36

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je v nedeljo z izjemno predstavo osvojil naslov svetovnega prvaka in ima pri komaj 26 letih v zbirki uspehov že skoraj vse, kar v kolesarstvu šteje. Vendar njegovi tekmeci menijo, da še ni rekel zadnje in da ima Slovenec še prostor za napredek. K sreči zahvaljujoč zaročenki nedeljske dirke ni prespal.

Nemški kolesar Simon Geschke, ki se to sezono pri 38 letih poslavlja od športa, bi pred koncem kariere srčno rad naredil še eno nemogočo stvar.

»Rad bi pogledal v njegovo glavo, da bi lahko videl, kaj se tam dogaja,« je po nedeljski cestni dirki v Zürichu dejal 38-letnik za nemško tiskovno agencijo dpa. To se nanaša na glavo Tadeja Pogačarja, ki se je z napadom 100 kilometrov pred ciljem okronal za novega svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu.

»To je bilo noro. To je bilo enostavno noro opazovati. A če si v formi, si v formi,« je o demonstraciji moči slovenskega zvezdnika na SP dejal Geschke. Sam bo svojo zadnjo dirko odpeljal na dan nemške enotnosti v Münstru.

Pogačar ima pri 26 letih še veliko pred seboj – predvsem zmage in še več prevlade, če gre verjeti konkurenci. »To je šele začetek. Močnejši je kot kdaj koli prej,« je o Pogačarju dejal lanski svetovni prvak Mathieu van der Poel, ki je tokrat prikolesaril do brona.

Nizozemec je poudaril tudi Pogačarjevo priljubljenost v svetu kolesarstva: »Vsi so zanj veseli, da je postal svetovni prvak. Je najboljši. Je vreden svetovnega naslova.«

Skoraj prespal nedeljsko dirko

Po dirki je Pogačar priznal, da je bil na koncu svojih moči. »Bil sem popolnoma prazen. Gledal sem že malo navzkriž,« je povedal Slovenec, ki se mu je v zadnjem krogu konkurenca približala na 35 sekund. A Pogačar se ni dal motiti: »Imel sem dobre informacije o zaostankih. V zadnjem krogu smo tako in tako vsi utrujeni.«

Pogačar je medijem mimogrede omenil tudi, da je svojo zmagoslavno dirko skoraj prespal. Na njegovo srečo je bila bolj pozorna njegova zaročenka in slovenska reprezentantka Urška Žigart, ki je na tem SP dosegla najboljši slovenski ženski dosežek.

»Morali smo vstati precej zgodaj in to mi nikakor ne ustreza,« je povedal Pogačar, ki je menil, da je dobro poskrbel za to težavo, vendar je bila k sreči Žigart bolj pozorna kot on.

»Imel sem nastavljene tri budilke. Prvo sem avtomatično ugasnil in samo mirno zaspal nazaj. Potem pa me je na srečo zbudila Urška,« je anekdoto, s katero je začel zmagoviti dan v Švici, razkril priljubljeni Pogi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine