Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tanja Žakelj vojaška svetovna prvakinja

Najuspešnejša slovenska gorska kolesarka zadnjih let se je z lovoriko okitila pred domačimi navijači v Kamniku.
Tanji Žakelj ni bila kos nobena tekmica. Foto Matej Družnik/Delo
Tanji Žakelj ni bila kos nobena tekmica. Foto Matej Družnik/Delo
J. P.
13. 5. 2018 | 16:35
13. 5. 2018 | 16:45
1:51
Kamnik – Najuspešnejša slovenska gorska kolesarka zadnjih let Tanja Žakelj se je v Kamniku okitila z naslovom vojaške svetovne prvakinje, kar se je pred njo med rojaki posrečilo že Marjanu Jauku. Devetindvajsetletnica z Ledin nad Idrijo se je, kot je poročala STA, odločila, da ne bo nastopila na mednarodni dirki prve kategorije za Kamniški kros, in je raje izbrala vojaško svetovno prvenstvo v sklopu dvodnevnega gorskokolesarskega dogodka v Kamniku. In izplačalo se ji je!


Skoraj že obupala nad sabo


»Vesela sem in zadovoljna, v čast mi je bilo prvič zastopati Slovensko vojsko, še posebej na domačih tleh. Bila je prava dirka, še najlažje mi je bilo v zadnjem krogu, ko sem videla, da sem varna pred zasledovalkami. Z glavo sem morala biti pri stvari, prej nisem bila povsem. Ni bilo lahko, vmes sem že skoraj obupala nad sabo. Pričakovala sem lažje delo, se s štarta pognala, kolikor sem se lahko, trudila sem se, morda malo preveč, energija je šla v prazno. Dirko sem vzela kot trening pred svetovnim pokalom, toda cilj je bil le eden – zmaga,« se je smejalo Žakljevi.


Velika prednost pred prvo izzivalko


Ciljno črto je prečkala minuto in 20 sekund pred prvo zasledovalko, Francozinjo Sabrine Enaux, ki je bila vmes tudi vodilna s polminutno prednostjo. Med moškimi si je konkurenco prepričljivo pokoril Nizozemec Ruben Scheire, najboljši slovenski predstavnik je bil Valter Tomšič na 16. mestu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine