Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tadej Pogačar pomaga ljudem v stiski

Tadej Pogačar pomaga družinam, ki so jih prizadele naravne nesreče, in bolnikom z rakom.
V prihodnosti si letošnji zmagovalec Gira d' Italia in Tour de France želi pomagati tudi obolelim z rakom. FOTO: Jure Makovec/AFP
V prihodnosti si letošnji zmagovalec Gira d' Italia in Tour de France želi pomagati tudi obolelim z rakom. FOTO: Jure Makovec/AFP
7. 8. 2024 | 10:09
7. 8. 2024 | 11:23
3:13

Ko so Slovenijo pred letom dni prizadele uničujoče poplave, ki so terjale smrtne žrtve in povzročile veliko materialno škodo po vsej državi, se je Tadej Pogačar odločil, da ne bo stal križem rok. V zadnjem letu je ustanovil dobrodelno fundacijo in zbral 55.000 evrov sredstev. 

Namenil jih bo pomoči potrebnim, ki so jih prizadele naravne nesreče, v prihodnosti pa želi sredstva nameniti tudi obolelim z rakom.

Zakaj fundacija?

»Ni skrivnost, da sem v zadnjih nekaj letih s kolesarstvom veliko zaslužil. Ko sem bil mlajši, si nisem nikoli predstavljal, da bom imel tako srečo; iskreno se ne počutim najbolj sproščenega s tem denarjem. Vem, kako se počutijo ljudje, ki se borijo in ki potrebujejo pomoč. Moja družina me je vedno učila, da delim svojo srečo in da pomagam ljudem v stiski. Te vrednote so mi blizu.«

Z očetom Mirkom Pogačarjem, Janijem Žigartom, očetom Tadejeve zaročenke in izvrstne kolesarke Urške Žigart, ter odvetnikom Andrejem Brezavščkom so začeli intenzivno akcijo zbiranja sredstev za pomoč žrtvam poplav.

»Ljudje, ki delujejo v tej fundaciji, imajo veliko srce in veselim se, da bom skupaj z njimi lahko pomagal,« dodaja Pogačar.

Razpis za osebe, ki potrebujejo pomoč

V fundaciji so doslej zbrali 55.000 evrov sredstev, od tega je Tadej doniral 30.000 evrov lastnih sredstev.

V prihodnosti si letošnji zmagovalec Gira d' Italia in Tour de France želi pomagati tudi obolelim z rakom.

»Moja velika želja je, da pomagam,« je povedal Pogačar. »Leto po uničujočih poplavah začenjamo zbirati prošnje družin, ki so bile prizadete v poplavah. Ljudje se lahko za pomoč prijavijo prek spletnega obrazca https://forms.gle/gFhjGzH6u6WMxw3S8  ali po pošti«.

Fundaciji in njenim aktivnostim lahko sledite na www.tadejpogacar.org in na IG profilu.

Namen fundacije

Primarni namen fundacije je pomoč družinam, ki so jih prizadele naravne nesreče, in bolnikom z rakom.

Kako lahko pomagate tudi vi?

Z direktnim nakazilom na bančni račun fundacije št. IBAN SI56 3500 1000 2615 420.

Fundaciji lahko darujete tudi z nakupi na spletni strani Tadeja Pogačarja tadejpogacar.com. Del prihodkov prodaje gre v dobrodelne namene.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine