Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Taco Van der Hoorn presenetil vse po vrsti

Nizozemski kolesar na tretji etapi dirke po Italiji bežal od štarta do cilja in slavil zmago.
Nizozemec Taco Van Der Hoorn je presenetljivo dobil tretjo etapo Gira. FOTO: Jennifer Lorenzini/ Reuters
Nizozemec Taco Van Der Hoorn je presenetljivo dobil tretjo etapo Gira. FOTO: Jennifer Lorenzini/ Reuters
10. 5. 2021 | 17:54
10. 5. 2021 | 18:06
1:38
Nizozemski kolesar Taco van der Hoorn (Intermarche Wanty Gobert) je presenetljivi junak tretje etape dirke po Italiji, 190 km dolge preizkušnje od Bielle do Canaleja. Ekipe najboljših šprinterjev so se tokrat uštele pri lovu za ubežniki.

Na stavnicah je najvišje kotiral Peter Sagan (Bora Hansgrohe). Njegova ekipa je poskrbela tudi za to, da si osmerica ubežnikov, ki je pobegnila takoj po štartu 190 km dolge preizkušnje, ni prikolesarila več kot šest minut in pol prednosti. Vse je kazalo na to, da bodo kot običajno šprinterski vlaki polovili kolesarje v ospredju, vendar so se lova lotili malenkost prepozno. Van der Hoorn je vztrajal in z zadnjimi močmi v cilj prikolesaril štiri sekunde pred glavnino, v kateri je bil pred Saganom najmočnejši Davide Cimolai (Israel Start Up Nation).

Od obeh slovenskih kolesarjev se je bolje odrezal Matej Mohorič, ki je končal v glavnini na 29. mestu. Jan Tratnik (oba Bahrain Victorious) je z zaostankom 9:36 minute pristal na 122. mestu. Rožnato majico še naprej nosi Italijan Filippo Ganna (Ineos), ki je etapo končal v glavnini na 51. mestu. Skupno drugouvrščeni Norvežan Tobias Foss (Jumbo-Visma) zaostaja za 16 sekund, še dodatne štiri pa Belgijec Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step).

Jutri bo na sporedu četrta etapa od Piacenze do Sestole (187 km).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine