Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Seznam Froomovih poškodb vse daljši

Britanski kolesarski zvezdnik se je prek spletne strani ekipe Ineos zahvalil za podporo po hudem padcu.
Chris Froome kljub številnim poškodbam ostaja optimističen, da se bo vrnil na nekdanjo raven. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Chris Froome kljub številnim poškodbam ostaja optimističen, da se bo vrnil na nekdanjo raven. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
15. 6. 2019 | 17:24
15. 6. 2019 | 17:54
2:27
Chris Froome je danes prek spletne strani ekipe Ineos prvič po hudem padcu med ogledom proge 4. etape kriterija Dauphine spregovoril za javnost. Zahvalil se je vsem navijačem, ki so mu v zadnjih dneh izkazali podporo in kajpak zdravniški ekipi, ki je s hitrim ukrepanjem poskrbela, da posledice trka ob zid pri 60 km/h ne bodo trajne. Seznam poškodb, ki jih je utrpel, je sicer iz dneva v dan daljši.

Včeraj so iz bolnišnice v St. Etiennu sporočili, da so Froomu osem ur operirali odprt zlom stegnenice ter komolec, zlomil si je tudi kolk in rebra, ob tem pa ima tudi manjše notranje krvavitve. Današnja poročila dodajajo še, da ima tudi počeno prsnico in vratno vretence. Zato bo v bolnišnici vsaj šest tednov, čaka pa ga kar šest mesecev rehabilitacije do popolnega okrevanja.



»Najprej bi se rad zahvalil tistim, ki so mi padcu pošiljali dobre želje. Zame so to težki časi, a mi vsa podpora, ki ste mi jo izkazali v zadnjih treh dneh, vliva moč. Zahvalil bi se tudi svoji ekipi in še posebej dr. Richardu Usherju in njegovi zdravniški ekipi, ki je svoje delo po nesreči opravila brezhibno. Hvaležen sem službi prve pomoči v Roannu kot tudi kirurgom, zdravnikom in medicinskim sestram bolnišnice v St. Etiennu, ki so v mojem primeru opravili več kot le svojo dolžnost,« so med drugim zapisali na spletni strani Ineosa, ki je tako ostal brez kapetana za Tour de France, Froome pa je ostal brez možnosti, da bi letos že petič osvojil rumeno majico.

»Čeprav je zame to hud udarec, se osredotočam na svojo prihodnost. Pred menoj je dolgo okrevanje, ki pa se začenja takoj, odločen sem, da se bom vrnil v najboljši formi,« je 34-letni Britanec prepričan, da bo še dobil priložnost za svojo peto zmagoslavje na Touru.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine