Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič kljub padcu ostaja v rumeni majici

Počasna peta etapa bi se lahko zelo slabo končala za vodilnega Primoža Rogliča. Še ena zmaga Sama Bennetta.
Sam Bennett postaja šprinterski vladar. FOTO: Bas Czerwinski/Afp
Sam Bennett postaja šprinterski vladar. FOTO: Bas Czerwinski/Afp
11. 3. 2021 | 17:16
11. 3. 2021 | 18:14
2:30
Peta etapa letošnje dirke proti soncu je bila dolga 200 kilometrov (Vienne–Bollene). Ravninska preizkušnja z dvema letečima in enim gorskim ciljem 3. kategorije je v prvih 130 kilometrih potekala sila ležerno. Kot da so se tekmeci nosilca rumene majice Primoža Rogliča (Jumbo Visma) že zares pokorili njegovi premoči, ki jo je pokazal v včerajšnji etapi. Tako počasne etape na tej spomladanski dirki, ko so še vsi sveži in ko komaj čakajo, da pokažejo plodove zimskih priprav, že dolgo nismo videli. 

Šele 72 kilometrov pred ciljem se je dirka pravzaprav začela. Kar 11 Belgijcev je napadlo peloton. Victor Campenaerts (Qhubeka), Jasper Stuyven in Edward Theuns (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt in Philippe Gilbert (Lotto-Soudal), Tim Declercq in Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step), Stan De Wulf in Oliver Naesen (Ag2R-Citroen), Dries de Bondt in Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix) so nepričakovano pospešili in hitro naredili manjšo razliko, prvo v današnji etapi, vendar peloton ni zaspal, ujel jih je 65 kilometrov pred ciljem in spet so nadaljevali v počasnem ritmu.

Potem je sledila grozljivka, 35 kilometrov pred ciljem so se v moštveni skupinski padec zapletli štirje iz Jumba Visme, med njimi tudi Roglič. Najhuje jo je skupil Tony Martin, ki je moral zaradi bolečin odstopiti z dirke, Roglič ni izgubil veliko časa, takoj se je pognal v lov za glavnino. V nekaj kilometrih je bil zopet na varnem v pelotonu. 
Primož Roglič ostaja v rumeni majici po 5. etapi dirke proti soncu. FOTO: Fabien Boukla A.s.o./fabien Boukla
Primož Roglič ostaja v rumeni majici po 5. etapi dirke proti soncu. FOTO: Fabien Boukla A.s.o./fabien Boukla

V dolgem ciljnem šprintu se je spet najbolje znašel Irec Sam Bannett (Deceuninck-QuickStep), zmagal je z občutno prednostjo pred Francozom Nacerjem Bouhhanijem (Team Arkea-Samsic). Roglič ostaja v rumeni majici, 33 sekund pred Maximilianom Schachmannom (Bora Hansgrohe), ki mu je štiri sekunde odščipnil na letečih ciljih.

Povprečna hitrost etape je bila le 37 km/h, kar je nenavadno malo za tako ravno traso. Jutri pa kolesarje čaka spet težka, hribovita etapa z enim gorskim ciljem prve kategorije, dvema, druge in dvema tretje kategorije.
 

Rezultati 5. etape: 

1.Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) 
2. Nacer Bouhanni (Team Arkea-Samsic)
3. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe)
4. Phil Bauhaus (Bahrain Victorious)
5. Giacomo Nizzolo (ITeam Qhubeka Assos)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine