Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič drugi v etapi, ostal pa je na vrhu

V drugi etapi zanimive dirke je naš kolesarski as obdržal vodstvo.
Primož Roglič (levo) je obdržal vodstvo v Kataloniji. FOTO: Pau Barrena/AFP
Primož Roglič (levo) je obdržal vodstvo v Kataloniji. FOTO: Pau Barrena/AFP
Š. R., STA
21. 3. 2023 | 17:43
21. 3. 2023 | 19:03
2:41

Primož Roglič (Jumbo Visma) je v drugi etapi kolesarske dirke po Kataloniji od krajev Mataro do Vallterja v skupni dolžini 165,5 kilometra osvojil drugo mesto. Z njim je ohranil skupno vodstvo.

V ciljnem šprintu ga je ugnal Italijan Giulio Ciccone (Treck Segafredo), tretji pa je bil Rogličev najhujši tekmec v boju za skupno zmago, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

Slovenski šampion ima sedaj pred drugouvrščenim Evenepoelom šest sekund naskoka v skupni razvrstitvi, Ciccone je tretji z enakim zaostankom. Četrti je Španec Mikel Landa (Bahrain Victorious), ki ima 27 sekund zaostanka.

Kolesarje je čakal zaključni 15-kilometrski vzpon na Vallter na 2135 m nadmorske višine, ki je tudi določil končni razplet. Evenepoel je sprožil niz napadov in najprej znižal zaostanek za kolumbijskim prvakom Estebanom Chavesom (Education-EasyPost), nato pa se je za zmago udarila trojica. Belgijec je v zadnjih 500 m ostal sam z Rogličem in Cicconejem, a ni imel dovolj moči in je za las ostal na tretjem mestu.

Ciccone je slavil drugo etapno zmago v sezoni, Roglič pa je ostal v skupnem vodstvu. Landa je v cilj prikolesaril kot četrti z 11 sekundami zaostanka, v skupini sta bila še Britanec Adam Yates, zmagovalec dirke pred dvema letoma, in Portugalec Joao Almeida (oba UAE Emirates). Sledila je četverica kolesarjev 15 sekundami zaostanka s Chavesom na čelu.

Triintridesetletni Roglič je sicer uvod v sezono in vrnitev po operaciji ramena načrtoval prav na tej dirki po Kataloniji, a je prvič nastopil že pred tednom dni in zmagal na zahtevni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Dobil je tudi uvodno etapo po Kataloniji v okolici kraja Sant Feliu de Guixols in prevzel vodstvo, ki ga je tokrat zadržal.

Etapo je zaznamoval tudi hud padec Francoza Kennyja Elissonda.

Jutri bo na sporedu kraljevska tretja etapa, ki bo podobno zahtevna, kot je bila današnja druga gorska s tremi zahtevnimi vzponi v zadnjih 100 km. Kolesarje sicer čaka sedem etap, dirka se bo v nedeljo končala v okolici Barcelone.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine