Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Razmišljati moramo tudi o okusu, ne le o energijskem vnosu

Tim Podlogar je nutricionist v ekipi Bora Hansgrohe: danes kolesarje v klanec poganjajo do grama natančno odmerjeni ogljikovi hidrati.
Tim Podlogar je začel v kineziologiji, zdaj pa je priznan strokovnjak za športno prehrano.

Foto osebni arhiv
Tim Podlogar je začel v kineziologiji, zdaj pa je priznan strokovnjak za športno prehrano. Foto osebni arhiv
5. 7. 2022 | 05:00
11:55

Tisti davni časi, ko so kolesarji na Touru žejo gasili z vinom, se vmes ustavili in pojedli zrezek ter celo kadili med etapo, se v primerjavi s sodobno nutricionistiko profesionalnih kolesarjev zdijo kot težko verjetna šala. Danes kolesarje v klanec poganjajo do grama natančno odmerjeni ogljikovi hidrati, ki jim jih določijo prehranski svetovalci. Eden teh je v ekipi Bora Hansgrohe tudi Tim Podlogar, ki znanstvene raziskave o različnih vplivih prehrane v profesionalnem kolesarstvu opravlja na Univerzi v Birminghamu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine