Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič po vseh naporih spet nared za dirke

Slovenski junak Gira med prijavljenimi kolesarji za nedeljsko državno prvenstvo na Gorenjskem.
Primož Roglič si je očitno odpočil od vseh naporov. FOTO: Jure Eržen
Primož Roglič si je očitno odpočil od vseh naporov. FOTO: Jure Eržen
28. 6. 2019 | 13:19
1:32
Ljubljana – Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič, ki je navdušil s tretjim mestom na dirki po Italiji, je očitno spet nared za dirke. Potem ko si je odpočil od naporov na Giru, po katerem je še prvič postal očka, se je na veselje prirediteljev prijavil za cestno državno prvenstvo, ki bo pojutrišnjem v Radovljici.

Poznavalci največ možnosti za slavje pripisujejo ekipi Bahrain Merida, ki v ogenj pošilja vse svoje (slovenske) tekmovalce z branilcem lovorike Matejem Mohoričem na čelu. Ob njem bodo v moštvu še Grega Bole, ki si je naslov najboljšega v Sloveniji prikolesaril leta 2011, Luka Pibernik (2013 in 2015), Jan Tratnik (2016) in Domen Novak.

V dresu UAE Emirates bosta na 149,8 kilometra dolgi preizkušnji, ki se bo v nedeljo začela ob 14.30, pedala vrtela Tadej Pogačar in Jan Polanc, svoj prihod je napovedal Luka Mezgec, med prijavljenimi pa je tudi Jani Brajkovič, ki je aprila lani na dirki po Hrvaški padel na dopinški kontroli in prejel desetmesečno prepoved nastopanja. Kazen je medtem že odslužil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine