Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič: Na Vuelto sem prišel po zmago

Slovenski kolesarski as samozavesten na novinarski konferenci pred štartom tritedenske španske dirke.
Primož Roglič je letošnji Giro končal na 3. mestu, na Vuelti pa meri višje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Primož Roglič je letošnji Giro končal na 3. mestu, na Vuelti pa meri višje. FOTO: Leon Vidic/Delo
22. 8. 2019 | 22:49
23. 8. 2019 | 00:06
3:15
Primož Roglič se v soboto, ko se bo začela 74. Vuelta, vrača na veliko kolesarsko sceno. Prvič po 3. mestu na Giru, po katerem je konec junija nastopil le na državnem prvenstvu. Njegovi cilji pa so enaki kot pred tekovalnim premorom. Na novinarski konferenci pred začetkom »španskega kroga«, ki se bo začel z moštveno vožnjo na čas v Torrevieji, končal pa 15. septembra v Madridu, je dal vedeti, da uvrstitev na oder za zmagovalce ne bo več dovolj.

»Želim si zmago, poskušal bom zmagati. Lepo se je uvrstiti na oder za zmagovalce, vendar mi je to uspelo že na Giru. Vse moči bom usmeril v zmago,« je bil pred sedmo silo v Španiji samozavesten »Rogla«, ki pa ne sprejema vloge prvega favorita. »Za dirko sem pripravljen, vendar vsi začenjamo iz ničle, vsak dan bo velik izziv, velika borba. Prvič bom nastopil na Vuelti, a imam za seboj zelo močno ekipo, zato se že veselim začetka,« je dejal 29-letni Zasavec, ki bo kapetan ekipe Jumbo Visma, v kateri bo sicer tudi Steven Kruijswijk, ki je na Touru osvojil 3. mesto.

Vuelta se bo v soboto začela s 13,4 km dolgo ekipno vožnjo na čas. FOTO: Leon Vidic/Delo
Vuelta se bo v soboto začela s 13,4 km dolgo ekipno vožnjo na čas. FOTO: Leon Vidic/Delo


Kar bo najboljše za ekipo


Kako bodo v nizozemski zasedbi razdeljene vloge? »Imamo zelo močno zasedbo, tu je tudi George Bennett. Močnejši kot so naši kolesarji, bolje je za vse nas. Kolikor dologo bo šlo se bomo poskušali držati v vrhu skupnega seštevka in bomo videli, kako se bo razpletlo. Vsi bomo poskušali narediti, kar je najbolje za ekipo, poskusili bomo zmagati,« močen kolektiv izpostavlja Roglič, ki je letos že slavil zmage na treh enotedenskih dirkah, po Združenih arabskih emiratih, Tirreno-Adriatico in po Romandiji. Na Giru je na poti do 3. mesta slavil tudi dve etapni zmagi.



»Glede na rezultate, ki sem jih letos še dosegel, ne čutim večjega pritiska. Marsikaj je še tu novega zame. Prvič bom dirkal na tritedenski dirki tako pozno v sezoni, zanima me, kako mi bo šlo in kako bo to vplivalo na dirke ob koncu sezone,« se kljub izjemnim dosežkom najboljši slovenski kolesar, za katerega je to četrta sezona v svetovni seriji, še vedno kdaj poda v neznano.

Primož Roglič je na Giru pet dni nosil rožnato majico vodilnega na dirki, zdaj se podaja v lov na rdečo majico najboljšega na Vuelti. FOTO: AFP
Primož Roglič je na Giru pet dni nosil rožnato majico vodilnega na dirki, zdaj se podaja v lov na rdečo majico najboljšega na Vuelti. FOTO: AFP


Za njegovo ekipo pa ne bi bilo nič novega, če bi zmagala na uvodni etapi. Dobila je že 1. etapo Gira (Roglič) in Toura (Mike Teunissen), na papirju pa je favoritinja tudi za 13,4 km dolgo vožnjo na čas. »Če bi zmagali še tu, bi bilo izjemno, tega se nihče med nami ne bi branil,« je na novinarski konferenci še povedal Roglič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine