Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič je spet zdrav, zdaj najprej na priprave

Pred nadaljevanjem kolesarske sezone ga čaka tritedenska vadba v Sierri Nevadi.
Primož Roglič je prestal težave s poškodbo obkolenske mišice. FOTO: Franck Fife/AFP
Primož Roglič je prestal težave s poškodbo obkolenske mišice. FOTO: Franck Fife/AFP
Š. R., STA
6. 5. 2022 | 16:28
6. 5. 2022 | 16:42
2:32

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič se počasi vrača na tekmovanja. Kot je pojasnil danes, je poškodba zaceljena, od ponedeljka naprej pa ga pred nadaljevanjem tekmovalne sezone čakajo tritedenske priprave v Sierri Nevadi.

Roglič je po dirki po Baskiji pojasnil, da je imel težave s poškodbo obkolenske mišice. »Imel sem manjšo strganino za kolenom. S kolenom ni nič narobe. Toda to je zdaj pozdravljeno. Nisem pa še v polnem programu treninga, nimam pa za zdaj nobenih težav,« je dejal Roglič. Dodal je, da upa, da se bo lahko zdaj dobro pripravil na nove cilje v sezoni. Glavni bo vsekakor nastop na dirki po Franciji, ki bo na sporedu julija.

Rehabilitacija v Sloveniji

Še pred tem bo, po pripravah v Sierri Nevadi, dirkal po Dofineji, potem pa opravil višinske priprave v Tignesu. »Vmes pa bo ogled alpskih etap letošnje dirke po Franciji,« je kapetan moštva Jumbo Visma pojasnil nadaljnji program dela in poudaril, da poškodba ni prav nič vplivala na priprave za Tour de France.

Slovenski as veliko pričakuje od dirke po Franciji. FOTO: Franck Fife/AFP
Slovenski as veliko pričakuje od dirke po Franciji. FOTO: Franck Fife/AFP

Državni prvak izpred dveh let, ki je načeloma odpovedal nastop na junijskem državnem prvenstvu v Mariboru, je rehabilitacijo opravil v Sloveniji, kjer je zadnji mesec opravil terapije pri Mitji Bračiču. Kot je pojasnil, se je za to odločil, ker na Nizozemskem ne pozna veliko ljudi iz te branže.

»Na priporočilo prijateljev in kolegov sem stopil v stik in smo lahko pozdravili težavo,« je še povedal kolesar, ki je zaradi težav moral izpustiti dve ardenski dirki, program za naprej pa ostaja v skladu s prvotnim načrtom.

»Vsi vemo, kaj manjka meni in naši ekipi. To je dirka po Franciji. A kot vemo, je zame Tour ogrevanje, priprava za na dirko po Španiji,« je v šali dodal zmagovalec zadnjih treh španskih pentelj, letos pa se bo boril še za četrto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine