Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Poplavna drama poljske kolesarske junakinje

Maji Włoszczowski je zalilo podjetje s športno opremo v mestu Jelenia Góra.
Dvakratna olimpijska podprvakinja v gorskem kolesarstvu Maja Włoszczowska je utrpela škodo v poplavah na Poljskem. FOTO: MKOI
Dvakratna olimpijska podprvakinja v gorskem kolesarstvu Maja Włoszczowska je utrpela škodo v poplavah na Poljskem. FOTO: MKOI
23. 9. 2024 | 14:42
23. 9. 2024 | 15:04
1:44

Maja Włoszczowska je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in osem let pozneje v Riu de Janeiru osvojila dve srebrni odličji za Poljsko v gorskem kolesarstvu. V nedavnih poplavah v jugozahodni Poljski pa je med številnimi drugimi tudi sama utrpela veliko škodo.

V njenem domačem mestu Jelenia Góra je namreč imela podjetje, ki je šivalo športno opremo, prostore tovarne, skupaj s stroji, je poplavil pritok narasle reke Bóbr.

Podjetje Quest bi naslednje leto praznovalo 20. obletnico obstoja, povečini pa ga vodita brat in mati poljske kolesarske junakinje, ki je tudi nekdanja evropska in svetovna prvakinja v gorskem kolesarstvu.

»Grozna zmešnjava je, večino blata po poplavi smo že odstranili. Zdaj moramo čim hitreje posušiti material in stroje. Slednjih pred poplavo nismo mogli nikamor odpeljati, saj so pretežki, ključna je tudi elektronska oprema. Optimistična različica je, da bomo le za nekaj časa ustavili proizvodnjo, a žal se lahko zgodi tudi nasprotno,« razloži Maja Włoszczowska.

Quest je proizvedel več sto tisoč dresov letno, tako za stranke na Poljskem kot v tujini, podjetje zaposluje 160 ljudi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine