Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Matej Mohorič se je držal Jonasa Vingegaarda

Slovenski kolesarski as je obrambo lanske zmage na dirki po Poljski začel s 5. mestom v uvodni etapi.
Matej Mohorič se na dirki po Poljski spet poteguje za rumeno majico. FOTO: Bahrain Victorious
Matej Mohorič se na dirki po Poljski spet poteguje za rumeno majico. FOTO: Bahrain Victorious
12. 8. 2024 | 17:03
12. 8. 2024 | 18:11
1:58

Matej Mohorič je pred letom dni blestel na dirki po Poljski, ki jo je dobil s sekundo prednosti pred Joãom Almeido. Slovenski kapetan ekipe Bahrain Victorious se je letos na to enotedensko preizkušnjo vrnil s smelimi načrti, v uvodni preizkušnji na vzponu na Karpacz sicer ni ponovil lanske etapne zmage, je pa ostal v igri za vrh v skupnem seštevku, saj je do ciljne črte sledil dvakratnemu zmagovalcu Toura Jonasu Vingegaardu.

Tekmece je v 156,1 km dolgi etapi sicer presenetil Belgijec Nys Thibau (Lidl Trek), ki je s skokom 250 metrov pred ciljem sebi v prid preobrnil taktično bitko kolesarjev Vingegaardove ekipe Visma Lease a Bike in zasedbe UAE. Slednja je v napad poslala velikega upa švicarskega kolesarstva, 20-letnega Jana Christena, nizozemsko moštvo pa je za njim poslalo Wilca Kaldermana, ki je bil še 100 metrov pred ciljem v ospredju, vendar ni mogel odgovoriti na Thibauov pospešek.

Enako velja za Vingegaarda, ki se je sicer poskušal otresti drugih tekmecev. Tudi Mohoriča, ki pa se mu je zalepil za kolo in ciljno črto prečkal tik za Dancem na 5. mestu, 6 sekund za zmagovalcem etape. Izkušenega kolesarja iz Podblice pri Kranju, ki za rumeno majico zaostaja 16 sekund, jutri sicer čaka ključna etapa, v kateri se bo moral še enkrat povzpeti na Karpacz, vendar v 15,4 km dolgi vožnji na čas.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine