Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič je padel, Vingegaard zmagal

Roglič je nerodno padel v ovinku na spustu. Vingegaard je v sprintu presenetil Pogačarja.
Pogačar izgubil sprint proti Vingegaardu. FOTO: Thomas Samson Afp
Pogačar izgubil sprint proti Vingegaardu. FOTO: Thomas Samson Afp
10. 7. 2024 | 08:36
10. 7. 2024 | 17:08
10:31

Infarktna etapa na Touru s Pogačarjem in Rogličem v glavni vlogi. Pogačar tudi danes ni zdržal v glavnini. Napadel je na klancu Peyrol. Najprej mu je sledil samo Roglič, vendar ni zdržal dolgo. Vingegaard se je najprej otresel Evenepoela, potem je ujel Rogliča, se otresel tudi njega in v dveh kilometrih ujel še Pogačarja. 

Pogačar in Vingegaard sta sama nadaljevala še čez zadnja dva klanca. Do cilja je bilo še 30 kilometrov, Roglič je počakal skupinico, v kateri so bili še Evenepoel, Rodriguez, Ciccone, Adam Yates, Almeida. Na predzadnjem klancu niso mogli ujeti Pogija in Vingegaarda, Roglič in Evenepoel pa sta se otresla ostalih v skupini. 

Pogačar in Vingegaard sta bila za Evenepoela in Rogliča neulovljiva. Na pustu z zadnjega klanca je v levem ovinku Rogliču spodrsnilo, znašel se je na tleh, vidno besen, vendar je hitro vstal in nadaljeval do cilja. 

Pred sprintom za etapno zmago smo bili prepričani, da bo to lahek plen za Pogačarja, vendar ga je s svojo močjo še enkrat presenetil Vingegaard in mu snel zmago za pol obročnika. Evenepoel je v cilj prišel drugi, zaostal je 25 sekund, Roglič je bil četrti, zaostal je 55 sekund, vendar ker je padel znotraj zadnjih treh kilometrov, ima enak čas kot Evenepoel, torej 25 sekund za Vingegaardom.

Results powered by FirstCycling.com

 

FOTO: Stephane Mahe Reuters
FOTO: Stephane Mahe Reuters

FOTO: Molly Darlington Reuters
FOTO: Molly Darlington Reuters

FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp
FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp

Spremljali smo v živo

16:35
Jonas Vingegaard
je bil v sprintu hitrejši od Pogačarja! Tretji, pol minute za njima je v cilj prišel Remco Evenepoel. Roglič je padel na spustu, spodrsnelo mu je na ovinku ... v cilj je prišel 55 sekund za zmagovalcem, vendar je padel na zadnjih treh kilometrih in bo imel čas Evenepoela, torej 25 sekund za zmagovalcem.

16:31
Roglič
je padel, Vingegaard zmagal v sprintu! Ta je pa dobra! V sprintu je bil hitrejši od Pogija. Roglič je v cilju, zaostal je 55 sekund!

16:58
Še dva kilometra ... Pogi gre po etapno zmago! Roglič komaj sledi Evenepoelu. Roglič je padel!

16:25
Vingegaard
in Pogačar imata 40 sekund prednosti pred Evenepoelom in Rogličem, 4 km pred ciljem.

16:22
Vingegaard
je pred Pogačarjem ... Remco pred Roglo ... še 5 km do cilja!

16:20
Remco
in Roglič sta sama 35 sekund za Pogijem in Vingegaardom, 7 km pred ciljem. Bo Pogi lahko sledil Vingegaardu na zadnjem klancu, je glavno vprašanje!

16:15
Pogačar
in Vinge sta že na zadnjem klancu! Font de Cere (3,3 km, 5,8 %), je na 208-kilometru etape, sodi v 3. kategorijo, do cilja v Le Lioranu je še 3 km!

16:11
Remco
in Rogliča zaostajata 45 sekund. Pogi počiva za Vingegaardom, ni rečeno, da bo hotel sodelovati na izmenjavah, glede na to, da ga je Vinge ujel ...

16:09
Pogačar
in Vingegaard sta minuto pred Rogličem in Evenepoelom!

16:07
Vingegaard
je ujel Pogačarja! Vendar Pogi se ne da ... Spet je napadel!

16:06
Še kilometer do vrha klanca in 15 km do cilja. Pogi ima 17 sekund prednosti pred Vingegaardom, Roglič je že z Remcom.

16:05
Vingegaard
bo ujel tudi Pogija!

16:03
Roglič
je izpustil Vingegaarda! Ne, ne, ... ne more mu slediti. Bolje, da gre v svojem tempu.

16:01
Roglič
in Vingegaard spet sama lovita Pogačarja.

16:00
Remco
ne more držati Rogliča in Vingegaarda, ki spet sama lovita Pogačarja! Še 3 km do vrha!

15:58
Remcova
skupina je ujela Rogliča in Vingegaarda. Vsi za Pogijem zaostajajo 34 sekund!

15:55
Remco
je skupaj z Adamom Yatesom, Almeido, Rodriguezom, in Cicconeom, 40 sekund za Pogačarjem. Roglič in Vingeggard zaostajata 20 sekund. Sledi predzadnji klanec, Pertus (4,4 km, 7,9 %).

15:51
Remca
je nekaj kolesarjev ujelo. Vinge in Rogla sta 20 sekund za Pogijem.

15:49
Pogi
ima 16 sekund prednosti pred Vingegaardom in Rogličem in pol minute pred Remcom. Še dva klanca sta do cilja! 

15:46
Pogi
prvi čez Peyrol, osem sekund za njim Vingegaard, takoj za njim Roglič in potem še Remco ... Še 30 km do cilja! Kaj je s to potezo mislil Pogačar? No, ... saj vemo. Preveč ga srbijo pedala.

15:45
Vingegaard
je dohitel Rogliča ... Roglič mu ne more slediti. Vingegaard lovi Pogačarja. Remca ni nikjer ...

15:44
Pogačar
je napadel, samo Roglič mu sledi ...

15:41
Ubežniki so ujeti! Na vrsti ne najtežja strmina klanca na Peyrol. Bardetov ovinek je pripravljen! Adam Yates narekuje tempo glavnine. 

15:38
Carapaz
je odpadel! Healy in Lazkano sta sama! Ayuso ne more več pomagati! 

15:35
Zadnji kilometer na klancu Peyrol, ki sledi, je 14-odstotna strmina. Pogačarjevi pomočniki so še vedno na čelu. Koliko jih bo ostalo po Peyrolu, to je pomembno, kajti sledita še dva klanca na dobrih 30 km. Carapaz, Healy in Lazkano imajo 40 sekund prednosti pred glavnino.

15:30

15:25
Naslednji sodi v 1. kategorijo, prelaz Peyrol (5,4 km, 8,1%), je dobro znan klanec Pogačarju in Rogliču. Bila sta prvi in drugi, leta 2020.

15:22
Kolesarji Visme so takoj za Pogačarjem in njegovimi pomočniki. Remco in Primož sta tudi blizu. Healy in Lazkano bežita. 

15:18
Lazkano
je sam na čelu dirke. Minuto za njim je glavnina, vmes je še nekaj ubežnikov ... kilometer do gorskega cilja, 43 km do etapnega cilja.

15:15
Tale klanec je strmejši, kot je videti na papirju. Thomas je že odpadel. Van Aert bo nadaljeval z dirko. Bardet je odpadel. Trije Pogačarjevi pomočniki vlečejo glavnino. Ubežniška skupina je tudi že razpadla.

15:13
Van Aert je grdo padel! 

15:10
Kolesarji UAE narekujejo tempo glavnine. Vendar med ubežniki so sami odlični kolesarji, zato jih bo težko ujeti.

15:07

15:05
Carapaz, Healy (EF Education Easypost), Bernard (Lidl-Trek), Gregoire (Groupama-FDJ), Vercher (TotalEnergies), Armirail, Lapeira (Decathlon-AG2R), Martin (Cofidis), Lazkano (Movistar) in Onley (dsm -Firmenich) se že vzpenjajo proti Col de Neronne (3,8 km, 9,1 %).

15:00
Če smo včeraj gledali nerazumljivo počasno ravninsko etapo, danes gledamo nerazumljivo hitro gorsko. Kljub temu da sta za kolesarji že dva gorska cilja, je povprečna hitrost na etapi 46 km/h! Od samega začetka do 55 km pred ciljem gredo skoraj na vso moč. Carapaz, Healy (EF Education Easypost), Bernard (Lidl-Trek), Gregoire (Groupama-FDJ), Vercher (TotalEnergies), Armirail, Lapeira (Decathlon-AG2R), Martin (Cofidis), Lazkano (Movistar) in Onley (dsm -Firmenich), imajo slabe dve minuti prednosti pred glavnino, v kateri so še vsi favoriti za skupni seštevek.

Profil 11. etape. FOTO: Letour.fr 
Profil 11. etape. FOTO: Letour.fr 

Hribovita etapa od Evaux-les-Bainsa do Le Liorana, je dolga 211 kilometrov. Organizator jo je označil za hribovito, čeprav bodo morali premagati 4060 višinskih metrov! 

image_alt
Končno je uspelo tudi Philipsenu. Pogačar ostaja v rumenem

Šest kategoriziranih klancev je na današnji etapi,  najtežji del dirke pride v zadnjem delu, kjer se zvrstijo štirje klanci. 

Prvi klanec na dirki Cotte de Mouilloux (1,9 km, 6,3 %), sodi v 4. kategorijo, dosežejo ga na 80-kilometru etape. Vrh drugega klanca, Larrode (3,8km, 6%), je že devet kilometrov za prvim, sodi v 3. kategorijo. 

Potem sledi 80 kilometrov brez kategoriziranih klancev, vendar ravnine skoraj ni. Prvi izmed zaključnih štirih klancev je Col de Neronne (3,8 km, 9,1 %), sodi v 2. kategorijo, do vrha pridejo na 164-kilometru etape. Naslednji sodi v 1. kategorijo, prelaz Peyrol (5,4 km, 8,1%), je dobro znan klanec Pogačarju in Rogliču. Bila sta prvi in drugi, leta 2020.

Danes bodo morali še naprej, naslednji klanec je Pertus (4,4 km, 7,9 %), sodi v 2. kategorijo, vrh je na 191-kilometru dirke. Vrh zadnjega klanca Font de Cere (3,3 km, 5,8 %), je na 208-kilometru etape, sodi v 3. kategorijo, do cilja v Le Lioranu je še tri kilometre

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine