Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Glivar v reprezentančnem dresu dobil etapno dirko na Poljskem

Novomeški kolesar Gal Glivar je na etapni dirki za mlajše člane po Karpatih (UCI 2.2U) osvojil dve etapi in se veselil tudi skupne zmage.
Gal Glivar v šprintu zadnje etape. Foto: Adria Mobil
Gal Glivar v šprintu zadnje etape. Foto: Adria Mobil
N. Gr.
4. 5. 2023 | 12:39
4. 5. 2023 | 12:48
1:27

To so bile za Gala Glivarja prve tri zmage na dirkah pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze. Na dirki je Glivar nastopal v dresu slovenske reprezentance, čeprav sicer brani barve novomeške Adrie Mobil. Najprej je slavil v tretji etapi, ki je bila najtežja na dirki, v zadnji 5. pa je po zaslugi štirih odbitnih sekund na letečem cilju in na koncu še druge etapne zmage v žep pospravil tudi zmago v skupnem seštevku.

»Vedel sem, da v šprintu glavnine ne bom med hitrejšimi, zato sem se ostalih poizkusil otresti na vzponih. Na zadnjem četrtem sva v ospredju ostala skupaj z Italijanom Pellizziarijem, do cilja so naju ujeli še trije, a sem imel močne noge v šprintu,« je prvo skupno zmago profesionalne kariere povzel Glivar. 

V skupnem seštevku je imel devet sekund prednosti pred zgoraj omenjenim Giuliem Pellizziarijem, tretji je bil še en Italijan Davide de Cassan

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine