Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Giro: Premirje pred Zoncolanom izkoristil Viviani

Italijanski šprinter Elia Viviani je dobil 13. etapo letošnjega Gira in povišal svojo prednost v boju za vijolično majico.
Elia Viviani je tretjič letos, skupno pa četrtič v karieri dobil etapo na Giru. FOTO: Ariel Schalit/AP
Elia Viviani je tretjič letos, skupno pa četrtič v karieri dobil etapo na Giru. FOTO: Ariel Schalit/AP
18. 5. 2018 | 17:01
18. 5. 2018 | 17:32
2:02
V napovedih pred Girom je bil drugi teden dirke označen kot najbolj dolgočasen, a še zdaleč ni bilo tako. Šele danes se je etapa odvila tako, kot bi se na papirju morala - z mirnim dnevom na kolesu in zmago Elie Vivianija v šprintu. 

Ubežniki tokrat niso bili nevarni, v zadnjem krogu jih je glavnina, v kateri je največ dela opravila Bahrain Merida, ujela slabih 10 kilometrov pred ciljem. Nato je sledil boj za položaje v glavnini, kjer je Bahrain ščitil Domenica Pozzoviva in pripravljal položaj za Niccolo Bonifazia, na koncu pa je bil najbolj spreten nosilec vijolične majice Elia Viviani. 
 

Viviani zdaj s trojčkom zmag


Italijan je izkoristil izvrsten vlak QuickStepa, Fabio Sabbatini ga je "odložil" v idealnem položaju in nato Vivianiju ni bilo težko priti do svoje tretje zmage na letošnji dirki. V finišu se je tokrat nekoliko izgubil Sam Bennett, ko je Irec začel šprintati, je bil Viviani že daleč izven dosega, je pa Bennett izvlekel vsaj drugo mesto. 

»Po nekaj zelo zahtevnih dneh sem potreboval ta uspeh, tudi ekipa ga je potrebovala, ker so delali res trdo. Včeraj smo imeli slab dan, danes pa se je izšlo, v športu je pač tako, nikoli ni enostavno. Odločen sem, da bom to majico pripeljal do Rima, še lepše je spet dvigniti roki v zrak,« je na cilju povedal Viviani. 

S tem je Italijan že skorajda odločil boj za vijolično majico najboljšega šprinterja, do konca dirke bosta sledili le še dve priložnosti, ko bodo na svoj račun bržkone prišli šprinterji. Glavnina je odprtih rok sprejela miren dan in miren zaključek petkove etape, saj jih jutri čaka Zoncolan, po mnenju mnogih celo najtežji vzpon na svetu. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine