Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Čerin: Roglič bo čez nekaj dni že na kolesu

Nekdanji slovenski profesionalec po grozljivem padcu v Baskiji, ki je izločil Rogliča, Vingegaarda in Evenepoela, kritičen do Svetovne kolesarske zveze.
Primož Roglič je imel ob hudem padcu srečo v nesreči, odnesel jo je brez zlomljenih kosti. FOTO: Ferdinand Stephani
Primož Roglič je imel ob hudem padcu srečo v nesreči, odnesel jo je brez zlomljenih kosti. FOTO: Ferdinand Stephani
4. 4. 2024 | 18:45
4. 4. 2024 | 22:21
5:23

V nadaljevanju preberite:

V 4. etapi se je dirka po Baskiji sprevrgla v srhljivko. Padec Primoža Rogliča (Bora Hansgrohe) dan prej se je zdel dokaj nedolžen v primerjavi s tem, kar se je zgodilo na enem od desnih ovinkov spusta s prelaza Olaeta. V ospredju glavnine je zdrsnil eden od kolesarjev ekipe Lidl Trek, skupaj z njim je s ceste zletelo ducat kolesarjev, med njimi tudi največji zvezdniki Roglič, Jonas Vingegaard (Visma Lease a Bike) in Remco Evenepoel (Soudal Quick Step). Za vse tri je bilo dirke konec, vprašanje pa je tudi, ali bodo po poškodbah nared za Tour.

»Ne pomnim padca, pri katerem bi jih med prvimi na spustu toliko zletelo s ceste, ne pomnim tudi, da bi se hkrati poškodovali trije kolesarji kalibra Rogliča, Vingegaarda in Evenepoela. Že pred leti sem rekel, da gre kolesarstvo v napačno smer, zdaj imajo vsi odgovorni tehten razlog, da razmislijo, kaj se dogaja. Ta šport gre v skrajnosti,« Primož Čerin odgovornost za padec, ki bi moral spremeniti poklicno kolesarstvo, polaga na Svetovno kolesarsko zvezo (UCI).

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine