Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Bujakova pred zadnjo etapo ostaja na stopničkah

Eugenia Bujak na dirki Boels Ladies Tour še vedno drži tretje mesto v skupnem seštevku, jutri je na sporedu zadnja etapa. 
Eugenia Bujak je pred uspehom kariere. FOTO: BTC City Ljubljana
Eugenia Bujak je pred uspehom kariere. FOTO: BTC City Ljubljana
N. Gr., STA
1. 9. 2018 | 19:13
1. 9. 2018 | 19:16
1:37
Slovenska kolesarska Eugenia Bujak, članica ekipe BTC City Ljubljane, je pred enim največjih uspehov v svoji karieri. Pred nedeljsko zadnjo etapo dirke svetovne serije Boels Ladies Tour, ki je povsem ravninska, je na tretjem mestu v skupnem seštevku. V današnji peti etapi je bila 20., zmagala je svetovna prvakinja Nizozemka Chantal Blaak.

Po 158,4 kilometra je v Sittardu Blaakova slavila s 46 sekundami prednosti. Druga je bila Italijanka Giorgia Bronzini, tretja še ena Nizozemka Lucinda Brand. Najboljša članica BTC-ja danes je bila na 16. mestu Švedinja Hanna Nilsson. Bujakova je bila 20., Polona Batagelj 39., vse so prišle do cilja etape v času zmagovalke. Rusinja Anastazija Jakovenko je bil 54., zaostala je tri minute in tri sekunde. Urška Žigart je na 60. mestu zaostala 6:56 minute.

Skupno vodi Nizozemka Annemiek van Vleuten, ki ima 18 sekund prednosti pred Brandovo. Bujakova zaostaja 29 sekund. Nizozemka Ellen van Dijk zaostaja sekundo več, še eno več na petem mestu Kanadčanka Leah Kirchmann.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine