Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Belgijski as po zmagah v enem letu prehitel Pogačarja

Kazahstanec Aleksej Lucenko je v svojo korist odločil dirko po Turčiji, slovenski kolesar Domen Novak je zasedel skupno enajsto mesto.
Kazahstanec Aleksej Lucenko je v svojo korist odločil dirko po Turčiji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Kazahstanec Aleksej Lucenko je v svojo korist odločil dirko po Turčiji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
M. Š., STA
15. 10. 2023 | 16:03
15. 10. 2023 | 16:06
1:31

Slovenski kolesar Domen Novak (UAE Team Emirates) je osemdnevno dirko po Turčiji v skupni razvrstitvi končal na enajstem mestu. Zmago je slavil Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana Qazaqstan), zadnjo etapo v Istanbulu (130,5 km) pa je dobil Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck).

Philipsen je v šprintu premagal Nizozemca Ceesa Bola (Astana Qazaqstan) in Italijana Giovannija Lonadrija (Eolo-Kometa). Belgijski as je v Turčiji nanizal štiri etapne zmage, s čimer je po številu zmag v enem letu prehitel slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates). Philipsen se je na koncu ustavil pri 19 zmagah, Pogačar je zbral dve manj.

V skupni razvrstitvi je imel Lucenko po osmih etapah 26 sekund naskoka pred Nemcem Benom Zwiehoffom (Bora-Hansgrohe), tretji je bil še en član Astane, Kolumbijec Harold Tejada, ki je zaostal za 51 sekund. Novaka je od zmagovalca na koncu ločilo 5:38 minute.

Na dirki je nastopil še en Slovenec, in sicer Gal Glivar, ki je v sedmi etapi odstopil in ostal brez končne uvrstitve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine