Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Alaphilippu zmaga, Roglič se ni naprezal

Francoski zvezdnik je dobil drugo etapo dirka po Baskiji, Primož Roglič ostaja vodilni. Jutri razgibana dirka.
Julian Alaphilippe je dobil drugo etapo. FOTO: Kenzo Tribouillard/ AFP
Julian Alaphilippe je dobil drugo etapo. FOTO: Kenzo Tribouillard/ AFP
Š. R., STA
5. 4. 2022 | 18:28
5. 4. 2022 | 18:29
1:47

Francoz Julian Alaphilippe (Qick Step) je zmagovalec 2. etape 61. izvedbe kolesarske dirke po Baskiji. Francoz je na 207,6 kilometra dolgi preizkušnji med Leitzo in Viano v ciljnem sprintu ugnal rojaka Fabiena Doubeyja (TotalEnergies) in Belgijca Quintena Hermansa (Intermarche). Slovenec Primož Roglič (Jumbo Visma) je zadržal skupno vodstvo.

Glavnina z vsemi favoriti je v etapi predse spustila špansko četverico, ki je dolgo bežala. V tej so bili Julen Amezqueta (Caja Rural), Ander Okamika (Burgos-BH), Ibai Azurmendi (Euskaltel - Euskadi) in Ibon Ruiz (Equipo Kern Pharma).

Primož Roglič brani zmago iz Baskije. FOTO: Franck Fife/AFP
Primož Roglič brani zmago iz Baskije. FOTO: Franck Fife/AFP

Slednji je skupinico napadel dobrih deset kilometrov pred ciljem etape, si priboril dobrih deset sekund prednosti, toda v ozadju je na zadnjem spustu glavnina ujela ubežnike pol kilometra pred ciljem. Sledil je obračun sprinterjev, ki ga je zanesljivo dobil Alaphilippe.

V skupni razvrstitvi ima zmagovalec uvodnega kronometra Roglič, ki je današnjo etapo končal na 13. mestu v času zmagovalca, pet sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenopoelom (Quick Step) in 16 pred njegovim ekipnim kolegom, Francozom Remijem Cavagno.

Jan Polanc (UAE) je bil v etapi danes 40., Domen Novak (Bahrain Victorious) pa 108. Tudi onadva sta ciljno črto prečkala v času zmagovalca etape. Skupno pa je Polanc 25. (+0:33), Novak pa 77. (+0:54). V sredo kolesarje čaka razgibana, 181,7 kilometra dolga etapa med Llodiom in Amurriom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine