Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zanesljiva zmaga Slovenk

Naše odbojkarice so bile v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2026 prepričljivo boljše od Izraelk.
Slovenske odbojkarice so bile prepričljivo boljše od Izraelk. FOTO: Aleš Oblak
Slovenske odbojkarice so bile prepričljivo boljše od Izraelk. FOTO: Aleš Oblak
27. 8. 2024 | 20:33
27. 8. 2024 | 22:11
3:19

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2026 zanesljivo ugnala izbrano vrsto Izraela. V Ljubljani so bile naše igralke prepričljivo boljše v treh nizih s 3:0 (19, 13, 15).

O tem, da bo zmaga ostala doma, ni bilo prav nobenega dvoma. Izbranke italijanskega selektorja Alessandra Oreficeja so imele pred svojimi navijači vseskozi pobudo. Izraelke so sicer trudile po svojih najboljših močeh, vendar preprosto niso bile kos Slovenkam. Največ točk je k zmagi prispevala Saša Planinšec (14), Mija Šiftar in Lorena Lorber Fijok pa sta jih dodali po 11.

»Zelo sem zadovoljen, da smo gledalcem prikazali dobro predstavo in povrhu tudi zmagali. Vesel sem za dekleta, ki so na pripravah trdo delala vsak dan, zato so si zaslužila ta uspeh. Vesel sem tudi, da smo zmagali s 3:0, da tekmicam nismo prepustili niti niza, kar zna biti pomembno za lestvico. Ponavadi je na prvih tekmah čutiti določen pritisk, tokrat ga ni bilo toliko kot na prvem dvoboju zlate lige v Estoniji, kjer smo izgubili prvi niz,« je bil zadovoljen Alessandro Orefice, selektor Slovenije.

Veselja po uspešnem štartu v kvalifikacije ni skrivala niti korektorica Eva Zatković: »Zelo sem zadovoljna z nastopom celotne ekipe. Pokazale smo borbenost in dobro vzdušje, potrebno je bilo veliko zbranosti, proti takšnim ekipam je namreč težko igrati. Pazile smo na to, da nismo delale napak, ker smo vedele, da nam bo to na koncu prineslo zmago. Iztržile smo tri točke in upam, da bomo uspešne tudi na naslednji tekmi.«

Naslednji dvoboj bodo naše odbojkarice odigrale v četrtek, ko bodo v črnuški športni dvorani Maksa Pečarja gostile še Estonke, ki so uvodoma na domačem igrišču klonile z Izraelkami (1:3).

Na prvenstvo stare celine se bodo uvrstile zmagovalke in pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc iz sedmih skupin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine