Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vsi najboljši slovenski odbojkarji na mivki bodo nastopili v Ljubljani

V Ljubljani bodo na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki slovenske barve med drugim zastopali - Jan Pokeršnik in Nejc Zemljav, pri fantih, ter Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, pri dekletih.
Slovenski par Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik ista glavna domača atributa v moški konkurenci. Foto: Jure Eržen/Delo
Slovenski par Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik ista glavna domača atributa v moški konkurenci. Foto: Jure Eržen/Delo
P. A.
27. 7. 2018 | 12:56
27. 7. 2018 | 13:21
2:37
Ljubljana – Na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo med 3. in 5. avgustom potekal v Ljubljani, bodo nastopile slovenske najmočnejše dvojice.
V moški kategoriji bosta najpomembnejša slovenska predstavnika Jan Pokeršnik in Nejc Zemjak, ki bosta nastopila kot prva nosilca. Zaradi dobrih predstav, ki sta jih pokazala v letošnji sezoni, so pričakovanja pred turnirjem visoka.

Slovenske barve bosta zastopala tudi izkušena Tadej Boženka in Danijel Pokeršnik, ki sta prejšnji vikend v Kranju osvojila naslov slovenskih prvakov. Prejšnji mesec sta nastopala tudi v Taragonim kjer so potekale sredozemske igre. Tudi Gašper Plahutnik in Sergej Drobnič imata kar nekaj izkušenj s turnirjev svetovne lige, letos sta se namreč udeležila turnirjev v brazilskem Miguelu Pereiri in v hrvaškem Poreču.
 

Posebno povabilo mednarodne zveze


Posebno povabilo mednarodne zveze sta za nastop na turnirju sta prejela Žiga Kumer in Rok Možič, ki sta pred enim mesecem na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA, v kategoriji do 20 let, osvojila zlato kolajno. Poleg tega sta med člani postala tudi državna podprvaka.

Največ se pričakuje od Tjaše Jančar in Tjaše Kotnik


Med dekleti bosta v ospredju državni prvakinji Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, ki sta Slovenijo uspešno zastopali na letošnjih sredozemskih igrah. Posebno povabilo mednarodne zveze pa sta v ženski konkurenci dobili Ana Skarlovnik in Jelena Pešić, slovenski podprvakinji. Na podlagi zbranih točk na svetovni lestvici sta se na turnir uvrstili še Tajda in Nina Lovšin.

V kvalifikacija bosta nastopili Kaja Kersnik in Nika Bevc, medtem ko sta neposredno na glavni turnir uvrščeni še Katarina Bulc in Nina Zdešar.
 

Zadovoljstvo slovenskega selektorja nad udeležbo


Z veliko udeležbo slovenskih ekip na prvem turnirju svetovne serije FIVB 1 Star v Ljubljani je zadovoljen, slovenski selektor reprezentanc v odbojki na mivki, Jasmin Čuturić, ki je dejal: »Želimo, da bi po zaključku tekmovanja lahko govorili o domačih zmagah, saj bi bil to zares velik uspeh za slovensko odbojko na mivki.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine