Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen pustil za seboj tudi oba voznika Ferrarija

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec druge dirke svetovnega prvenstva formule 1 v letu 2022.
Max Verstappen je pokoril konkurenco v Džedi. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Max Verstappen je pokoril konkurenco v Džedi. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Š. R., STA
27. 3. 2022 | 20:35
27. 3. 2022 | 21:56
1:39

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec druge dirke svetovnega prvenstva formule 1 v letu 2022. Na preizkušnji za VN Savdske Arabije v Džedi je bil drugi Ferrarijev dirkač Monačan Charles Leclerc, ki je tako ostal prvi v seštevku sezone. Tretji je bil na današnji dirki drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz.

Verstappen je do zmage prišel nekaj krogov pred koncem, ko je prehitel Leclerca, slednji pa nato ni več mogel ogroziti svetovnega prvaka, ki je tako dosegel 20. zmago v karieri in prvo letošnjo. Monačan vseeno ostaja prvi v seštevku sezone, potem ko je dobil prvo dirko v Bahrajnu, tam je Verstappen ostal brez točk.

Charles Leclerc FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Charles Leclerc FOTO: Andrej Isakovic/AFP

»Bila je težka bitka, bilo je tesno in vesel sem, da smo končno dobro začeli sezono,« je dejal Verstappen, Leclerc pa je bil zadovoljen tudi z drugo stopničko: »Ni bilo dovolj za zmago, a sem užival. Dirkača sva trdo, a pošteno, na vsaki dirki bi moralo biti tako.«

Sedemkratni svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki je v soboto v kvalifikacijah prvič po 11 letih ostal brez odločilnega dela in je začel šele s 16. mesta, je na koncu dobil točko za deseto mesto. Naslednja dirka bo 10. aprila v Avstraliji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine