Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

V srbski medijski vojni je Janševa vlada obrnila hrbet slovenski javnosti

V boju Sportkluba in Arene Sport, zadnje s podporo prejšnje oblasti, so prikrajšani gledalci največjih slovenskih medijskih hiš, RTV Slovenija in Pro Plusa.
FOTO: Jure Eržen
FOTO: Jure Eržen
16. 7. 2022 | 05:00
17:59

Slovenski televizijski gledalci, ki vneto spremljajo športno dogajanje, so se znašli v nehvaležnem položaju. V zadnjem desetletju se je ponudba športnih televizijskih programov sicer izdatno razširila, kljub temu pa smo bili ob nedavni odmevni tekmi košarkarske reprezentance Slovenije proti Hrvaški v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo priča neizmernemu ogorčenju in žalosti športne javnosti, ker je prenos na Sportklubu dosegel le kakšno tretjino prebivalstva. Raziskali smo, zakaj se dogajajo takšne anomalije v slovenskem medijskem prostoru.

Velika večina zainteresiranih gledalcev se je torej obrisala pod nosom za spektakel v razprodani dvorani Stožice, če že niso pohiteli do sosedov ali bližnjega bara, ki so naročeni na edinega operaterja (Telemach) z omenjenim medijem v programski shemi. Plaz pojasnil, ki smo jih slišali in prebrali v dneh po tekmi, še zdaleč ni prinesel enoznačnega odgovora, zakaj je do tega prišlo. Vzrok je globlji, kot bi si lahko predstavljali na prvo žogo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine