Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tvegala bo in kar bo, pa bo

Maruša Mišmaš danes na finalu diamantne lige v Zürichu.
Maruša Mišmaš se bo skušala čim dlje držati favoriziranih Kenijk.<br />
FOTO: Reuters
Maruša Mišmaš se bo skušala čim dlje držati favoriziranih Kenijk.<br /> FOTO: Reuters
29. 8. 2019 | 06:00
3:01
Ljubljana – Po 12 mitingih diamantne lige bo Zürich danes (sinoči je že bil ženski skok s palico) gostil prvi del finala, drugega bo prihodnji petek Bruselj. Slovenski atleti so letos v tem tekmovanju zbrali kar nekaj nastopov, največ, tri, Luka Janežič v teku na 400 metrov, nastop na finalu pa si je edina zagotovila Maruša Mišmaš na 3000 m z zaprekami.

Maruša Mišmaš je prvo povabilo na miting diamantne lige dobila pred štirimi leti, vendar ga ni mogla unovčiti zaradi poškodbe, preglavice so jo nato spremljale še nekaj časa, letos pa je vendarle dočakala premierni nastop na tej ravni tekmovanj. Nastopila je v Šanghaju, kjer je bila šesta, nato je novo priložnost dobila v Oslu, kjer je bila deveta. Tri točke iz Kitajske so bile že dovolj, da se je prebila na finale, na katerem bo v tej disciplini nastopilo 13 tekmovalk. »Res sem vesela, da sem si že prvo leto nastopanja zagotovila finale. Tekma bo izjemna, z izjemo dveh Američank bodo na štartu vse najboljše, med njimi kar šest najhitrejših Kenijk,« pravi Mišmaševa, ena zgolj dveh Evropejk med nastopajočimi, druga bo Norvežanka Karoline Bjerkeli Grøvdal.

»Tako v Šanghaju kot Oslu sem tekla v drugi skupini z Evropejkami, tu pa te druge skupine ne bo. Zdaj bom od začetka držala ritem najboljših in bomo videli, koliko časa jim lahko sledim, česa sem sposobna. Če prehitro štartaš, se kaj hitro zgodi, da v nadaljevanju plačaš davek, ampak tokrat bom tvegala in kar bo, bo,« razmišlja 12. na letošnji lestvici IAAF v tej disciplini, ki ji je finale diamantne lige prišel kot naročen, saj je nazadnje na 3000 m z zaprekami nastopila sredi junija v Oslu, kjer je z 9:20,97 postavila državni rekord. Zadnje čase je namreč imela nekaj težav z gležnjem, bolečine so nekoliko spominjale na tiste iz leta 2016, a zdaj je spet vse v najlepšem redu.

Do SP – Mišmaševo čaka prvi nastop prvi dan prvenstva, 27. septembra – je časa še dovolj, da se kar najbolje pripravi, pri čemer bo sklepne treninge opravila na Pokljuki. A najprej jo čaka danes nastop na slovitem Letzigrundu, ki je svoj čas gostil najodmevnejši atletski miting, o katerem je Grosupeljčanki večkrat pripovedovala mama. Sama ima na ta štadion nekoliko mešane spomine. Na njem je prvič nastopila na veliki članski tekmi na prostem, evropskem prvenstvu 2014, se prebila v finale, v katerem je bila deseta (9:54,75). »Nisem bila zadovoljna s tekom, bil je slabši, kot sem pričakovala, zdaj moram to popraviti,« še napoveduje Mišmaševa.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine