Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tudi brez Možiča pravi možje

Derbi 1. kola državnega prvenstva je dobil prvak Merkur Maribor.
Ahmed Ihbajri je v napadu povzročal veliko preglavic kamniškim odbojkarjem. FOTO: Klemen Brumec/Calcit Volley
Ahmed Ihbajri je v napadu povzročal veliko preglavic kamniškim odbojkarjem. FOTO: Klemen Brumec/Calcit Volley
3. 10. 2021 | 21:00
3. 10. 2021 | 21:12
3:20
Začetek državnega prvenstva za odbojkarje je že takoj prinesel derbi med ekipama, ki sta z ACH Volleyjem v krogu kandidatov za osvojitev krone. Čeprav je državni prvak Merkur Maribor pred sezono izgubil reprezentanta in enega najboljših mladih igralcev v Evropi in tudi na svetu Roka Možiča, ob tem pa je še en srebrni fant z evropskega prvenstva Alen Šket prestopil k ljubljanskim oranžnim zmajem, so obdravski odbojkarji v tekmi s Calcitom po začetnem zaostanku dobili tri naslednje nize in slavili zmago s 3:1 (– 32, 18, 24, 23). Tudi ACH je potrdil vlogo favorita, v Murski Soboti je s 3:0 (26, 22, 16) odpravil Panvito Pomgrad. Komaj začelo se je, pa ponovno diši po tem, da bo sezona, tako kot je bila zadnja, izjemno zanimiva.

Kamničani in Mariborčani so pokazali odlično odbojko. V pravem vzdušju športnih igrišč je na veselje domačih gledalcev razburljivi prvi niz pripadel Kamničanom, to pa je prebudilo štajersko vrsto. Mariborčani so še enkrat pokazali, da imajo veliko srce in da so tudi brez udarnega igralca Možiča pravi možje. Pri Calcitu sta izstopala srebrni reprezentant z nedavnega eurovolleyja Jan Klobučar z 22 in novinec Danilo Pavlović z 21 točkami, pri gostih pa se je lahko z najboljšim izkupičkom kroga pohvalil Ahmed Ihbajri. Libijec je bil nerešljiva uganka za gostitelje, zbral je kar 29 točk.
 

Brez Gasparinija še težje


»Čestitke mojim igralcem, da so bili trmasti do konca, žal pa se nam z izjemo prvega niza ni izšlo. Imeli smo veliko težav v napadu, še zlasti zaradi ne najboljšega sprejema. Poznalo se nam je, da ni mogel igrati poškodovani Mitja Gasparini, ima težave z mečno mišico. A to ni izgovor za poraz. Veseli me, da so bili na tekmi ponovno gledalci. Imeli smo nekaj trenutkov, ko bi se tekma lahko prevesila v naš prid in bi se na koncu veselili zmage, a smo bili v teh trenutkih preveč predvidljivi. Mariborčani so imeli v svojih vrstah odličnega Ihbarija, ta je podobne predstave kazal že v prejšnji sezoni, zato za nas to niti ni bilo presenečenje. Poskušali smo ga ustaviti, žal v tem nismo bili uspešni,« je namignil trener Calcita Matija Pleško.



Trenerski kolega na mariborski klopi Sebastijan Škorc je menil: »Gledalci so videli zelo dobro odbojko, sploh v prvem maratonskem nizu, v katerem smo prednost zapravili v končnici. Podobno se nam je zgodilo tudi v tretjem in četrtem nizu, na srečo brez posledic. A to so normalne zadeve, ki jih moramo še razčistiti. V prejšnji sezoni je to reševal Rok Možič, zdaj ga ni več, tako da iščemo novo rešitev. V celoti pa smo prikazali zelo dobro igro, to velja za vse, nismo imeli slabega moža v ekipi. Zelo dobro smo igrali v obrambi, je pa res, da se je Calcitu poznala odsotnost Gasparinija. Veseli smo treh točk, zavedamo pa se, da je to šele začetek sezone.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine