Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tonček Štern se seli k Olympiakosu, ACH Volley z novim trenerjem

Slovenski odbojkarski reprezentant zapušča Piacenzo, v Grčiji bo znova združil moči z Alenom Pajenkom in Albertom Giulianijem.
Tončka Šterna bosta v Grčiji pričakala dobra znanca. FOTO: Ondra Driml/CEV
Tončka Šterna bosta v Grčiji pričakala dobra znanca. FOTO: Ondra Driml/CEV
Š. R., STA
6. 5. 2022 | 13:40
6. 5. 2022 | 13:54
1:52

Slovenski odbojkarski reprezentant Tonček Štern se je je odločil zamenjati klub. Piacenzo, pri kateri ni dobival veliko priložnosti za igro, bo korektor zamenjal z Olympiakosom, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Pri njem igra tudi reprezentančni bloker Alen Pajenk.

V Grčiji že nekaj časa nastopa tudi Šternov brat Žiga, zadnja leta je bil član Foinikasa. Sašo Štalekar pa je z največjim tekmecem Olympiakosa, Panathinaikosom celo postal prvak.

Gačič namesto Kašića

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, pa bodo dobili novega trenerja. Po zelo uspešni sezoni, v kateri so Ljubljančani osvojili tri lovorike, dobro pa so nastopali tudi v pokalu challenge, je zapustil Mladen Kašić, na klopi pa ga bo zamenjal Radovan Gačič, ki je letos vodil odbojkarje zagrebške Mladosti. Z Zagrebčani je osvojil tako domače prvenstvo kot pokal.

»Dobil sem nekaj ponudb. Bil sem še povsod, v Mladosti mi je bilo super in bi še ostal, če ne bi prišla ponudba iz domovine. ACH Volleyja nisem mogel odbiti,« je pojasnil Gačič, ki je tudi selektor avstrijske reprezentance. V  Sloveniji je bil nazadnje trener odbojkaric Nove KBM Branika, pri ACH Volleyju pa je tudi že deloval.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine