Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tofantova začela z zmago, uspešno v plezanju

Na Poljskem namiznoteniški začetek EI z mešanim slovenskim uspehom, štirje plezalci v finalu težavnosti, tekvondoist in boksar izpadla.
Ana Tofant je evropske igre začela z zmago. FOTO: Remy Gros/wtt
Ana Tofant je evropske igre začela z zmago. FOTO: Remy Gros/wtt
Š. R., STA
23. 6. 2023 | 14:35
23. 6. 2023 | 15:06
3:08

Na evropskih igrah v Krakovu se je začelo tekmovanje namiznoteniških igralcev. Slovenske nastope je v prvem krogu kvalifikacij odprla Ana Tofant, ki je s 4:2 ugnala Estonko Reelico Hanson. V drugem krogu se bo pomerila s Turkinjo Ozge Yilmaz.

Katarina Stražar je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa se bo merila Srbkinjo Sabino Šurjan. V drugem krogu kvalifikacij bo tekmovanje začel tudi Deni Kožul, njegov tekmec bo Poljak Jakub Dyjas. Čaka ga težko delo, Poljak je namreč v svoji karieri že premagoval tudi najboljšega Slovenca Darka Jorgića – ta bo na turnirju kot drugi nosilec svoj prvi dvoboj odigral pozneje.

Kožul ni imel sreče z žrebom niti v mešanih dvojicah, skupaj s Stražarjevo sta se za uvrstitev med 16 najboljših dvojic borila proti odlični romunski navezi Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs, po ogorčenem boju sta izgubila z 2:3. Zaostanek 0:2 sta še uspela izničiti, odločilni niz pa sta izgubila s 4:11.

Lucija Tarkuš je v polfinalu težavnosti zasedla tretje mesto in se s 46+ prebila v sobotni finale, kjer bo tekmovala tudi druga Slovenka Tjaša Slemenšek. Ta je osvojila peto mesto (44+).

Lovro Črep si je delil sedmi izid, dosegel je 34+ in se uvrstil v finale, z enakim dosežkom kot Črep se je v finale z delitvijo sedmega mesta prebil tudi Milan Preskar.

Vrh sta med 18 tekmovalci dosegla le Avstrijec Mathias Posch in Švicar Jonas Utelli. Pred Tarkuševo sta bili Avstrijka Mattea Pötzi in Francozinja Camille Pouget, ki sta tudi dosegli vrh.

Tekvondoist Domen Molj in boksar Aljaž Šircl sta na evropskih igrah na Poljskem izpadla po prvih dvobojih. Oba sta izgubila po točkah. Domen Molj, sedmi nosilec v kategoriji do 74 kilogramov, je izgubil v šestnajstini finala. Njegov tekmec je bil Italijan Andrea Conti, deseti nosilec. Zmagal je z 2:0, prvo rundo je dobil s 13:6, drugo pa z 10:6.

Aljaža Šircla je v kategoriji do 63,5 kilograma v prvem krogu s 5:0 ugnal Francoz Sofiane Oumiha. Ta je bil po ocenah sodnikov boljši v vseh treh rundah od slovenskega borca. Najmanjša razlika med njima je bila v zadnji rundi, ki so jo vsi sodniki označili z 10:9 za Francoza, slednji pa tudi v preostalih dveh ni bil bistveno boljši.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine